Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν αρχαίο ναό στην Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν αρχαίο ναό στην Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν τον ναό του Βάαλ στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην ανατολική Συρία, ανέφερε ο διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της χώρας την Κυριακή.

«Το κτίσμα καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό» είπε ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ.

Η καταστροφή είναι η πρώτη μνημείου από τη ρωμαϊκή εποχή σε περιοχή που έχει πέσει στον έλεγχο των τζιχαντιστών. Ο ναός χτίστηκε στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα Μ.Χ.

Πριν από μία βδομάδα, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Χάλεντ Άσαντ, έναν ερευνητή 82 ετών που είχε εργαστεί για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής αρχαιοτήτων της Παλμύρας, αφού τον είχαν κρατήσει και ανακρίνει για πάνω από μήνα.

Πριν την κατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, Σύροι αξιωματούχοι εκκένωσαν την περιοχή από τους περισσότερους κατοίκους και μετέφεραν εκατοντάδες αρχαία αγάλματα σε ασφαλείς περιοχές για να αποτρέψουν τη ληστεία, πώληση ή καταστροφή τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE