Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα συζητηθεί σε προγραμματισμένη κλειστή συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης (αργά το βράδυ ώρα Κύπρου). Η συνεδρία ξεκινά στις 1500 τοπική ώρα (2200 Κύπρου). Στην ατζέντα περιλαμβάνονται διαβουλεύσεις για τη Μέση Ανατολή (Συρία) και για άλλα θέματα. Ένα από αυτά θα είναι η κατάσταση στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Πύλα.
Για το θέμα που προέκυψε στη νεκρή ζώνη και τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς για κατασκευή δρόμου που θα ενώνει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με προκεχωρημένο παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο του κατοχικού καθεστώτος βρίσκονται σε εξέλιξη έντονη διπλωματική κινητικότητα και διεργασίες.
Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και πολλές χώρες έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις κατά των μελών της ειρηνευτικής δύναμης που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκτέλεση των παράνομων εργασιών από το κατοχικό καθεστώς.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χριστοδουλίδης μπροστά στην πρώτη κρίση, οι χειρισμοί και η ασπίδα προστασίας
Πέντε πανέμορφες τοποθεσίες για εξορμήσεις τον Αύγουστο - Βίντεο
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη και το κινητό ανά… χείρας για φάσσες και ορτύκια 18.000 κυνηγοί - Τι πρέπει να προσέξουν
Αυτά τα 15 επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων καταργούνται το 2024 – Σε ποια μπαίνει «ψαλίδι»
Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο – Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα
Ήρεμη η κατάσταση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα - Παραμένει σε ετοιμότητα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Κυνηγός χάθηκε στη Λάρνακα – Έχει στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του