Αυτές είναι οι τρεις κορυφαίες κινήσεις για το καλό του προστάτη

Αυτές είναι οι τρεις κορυφαίες κινήσεις για το καλό του προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που ζυγίζει 10-20 γρ και έχει σχήμα κάστανου. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, ενώ μέσα του περνά η ουρήθρα. Παράγει το προστατικό υγρό που αποθηκεύεται στον αδένα και εξωθείται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουρήθρα. Ο προστάτης είναι απαραίτητος αποκλειστικά για την εκσπερμάτιση και την αναπαραγωγή.

Ο προστάτης αυξάνεται σε όγκο με το πέρασμα του χρόνου, υποχρεώνοντας συχνά τους άνδρες να σηκώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ουρήσουν. Υπάρχουν απλές λύσεις για να μειώσουμε αυτά τα νυχτερινά ξυπνήματα.

Η εκσπερμάτιση προκαλεί σύσπαση των μυών που περιβάλλουν τον προστάτη, πράγμα το οποίο ευνοεί το άδειασμα της ουροδόχου κύστης κατά την ούρηση. Αυτή η γυμναστική εμπεριέχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: οι συχνές εκσπερματίσεις θεωρείται ότι μειώνουν την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη.

Πρέπει επίσης να αποφεύγετε να παραμένετε καθιστοί για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα. Αυτό προκαλεί μία διαρκή πίεση στον προστάτη. Καλό θα ήταν να σηκώνεστε όσο το δυνατόν πιο συχνά γίνεται. Ακόμα και πέντε λεπτά κίνησης θα σας κάνουν καλό και θα σας ξεμουδιάσουν.

Τέλος, ένα αρκετά ζεστό μπάνιο διάρκειας περίπου 15 λεπτών το βράδυ επιτρέπει τη χαλάρωση των κοιλιακών και πυελικών μυών, μειώνοντας ταυτόχρονα και την εξωτερική πίεση που ασκείται στον προστάτη.

Μία ακόμα μικρή συμβουλή: Αποφεύγετε τα πολύ στενά εσώρουχα.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

Σύσκεψη στο Προεδρικό: Ψάχνουν λύσεις για τους μετανάστες στη Χλώρακα - Τα γεγονότα που οδήγησαν στην «έκρηξη» της κατάστασης

Τα 30 χωριά της Κύπρου που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - Ποια είναι και πόσους κατοίκους έχουν

Κοντά σε νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών η Κύπρος - Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια το επτάμηνο - Οι 10 top αγορές

Με φειδώ και υπό προϋποθέσεις η δημιουργία νέων θέσεων στο Δημόσιο το 2024 - Τι θα γίνει με τους αορίστου χρόνου

Θα συζητήσει σήμερα σε κλειστή συνεδρία το ΣΑ του ΟΗΕ τα επεισόδια στην Πύλα

Άφιξη 86 μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο: Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα - Εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τους

«Βαρύ» πρόστιμο σε επτά κυνηγούς - Τους έπιασαν να κυνηγούν σε απαγορευμένες περιοχές

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE