ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη νύχτα με δεκάδες πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα - Σπίτια και επιχειρήσεις παραδίδονται στις φλόγες

Δύσκολη νύχτα με δεκάδες πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα - Σπίτια και επιχειρήσεις παραδίδονται στις φλόγες

Ανεξέλεγκτα συνεχίζουν να καίνε μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη, στην Εύβοια και στη Βοιωτία, ενώ νέα μάχη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στα πύρινα μέτωπα στη Ρόδόπη και στην Καβάλα.

Σπίτια και επιχειρήσεις παραδίδονται στις φλόγες, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των κατοίκων, που δίνουν μάχη να σώσουν οτιδήποτε σώζεται.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 7 Ε/Π.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α. Για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη εκδόθηκαν μηνύματα του 112 σε Άβαντα και Αισύμη για εκκένωση των οικισμών.

Στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 5 Ε/Π. Νωρίτερα, ένας βοσκός σκοτώθηκε την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του, καθώς δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί από τις φλόγες.

Στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Έβρος: Νεκρός μετανάστης από τη φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς
Νεκρός εντοπίστηκε στην Λευκίμμη του Έβρου, στο Δάσος της Δαδιάς, μετανάστης, που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εγκλωβίστηκε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις που είχαν κατακλύσει το σημείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν το άψυχο σώμα του και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, προκειμένου να το παραλάβουν και να εξετάσουν οι ιατροδικαστές τα λεπτομερή αίτια του θανάτου του.

Καίγονται σπίτια στη Ροδόπη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Πάτερμα, αρκετά βόρεια της Γρατινής. Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση στους κατοίκους των οικισμών Μεγάλο Πιστό και Μίσχος.

Σε έξι ανέρχονται τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσαλικίδης διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Ανω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Νωρίτερα, με μηνύματα μέσω του 112, έλαβαν οδηγίες για εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα στα χωριά Μίσχος, Ανω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος, ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ανω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Εκκενώνονται οικισμοί στην Καβάλα
Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και στην Καβάλα και γι’ αυτό το λόγο δόθηκε εντολή για εκκένωση τριών ακόμα οικισμών.

Σε μήνυμα μέσω του 112 όσοι βρίσκονται σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα καλούνται να εκκενώσουν προς τον κόμβο Χρυσούπολης.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top