Αυξημένοι έλεγχοι οδηγών φορτηγών, λεωφορείων και ΤΑΞΙ - Στο επίκεντρο και η καταλληλότητα των οχημάτων

Αυξημένοι έλεγχοι οδηγών φορτηγών, λεωφορείων και ΤΑΞΙ - Στο επίκεντρο και η καταλληλότητα των οχημάτων

Σε εντατικοποίηση των επιχειρήσεων ενημέρωσης και αστυνόμευσης, με αυξημένους οδικούς ελέγχους για την οδήγηση φορτηγών, λεωφορείων, και ΤΑΞΙ οχημάτων, προχωρεί η Αστυνομία τις επόμενες δύο εβδομάδες, από την Τετάρτη, 23 Αυγούστου, μέχρι και την Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για την οδική ασφάλεια.

Η νέα συντονισμένη δράση θα έχει ως επίκεντρο τον έλεγχο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, από επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων, και ΤΑΞΙ, καθώς και τον έλεγχο της καταλληλότητας των οχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταλληλότητα των ελαστικών τους.

Η οδήγηση βαρέων οχημάτων όπως φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και η οδήγηση οχημάτων ΤΑΞΙ που μεταφέρουν αριθμό επιβατών, παρουσιάζουν αυξημένες δυσκολίες και κινδύνους στο οδικό δίκτυο. Κίνδυνοι που προκύπτουν λόγω του μεγέθους και βάρους των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, καθώς και λόγω της μεταφοράς άλλων προσώπων, αλλά και φορτίου. Απαιτείται έτσι ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση από μέρους των επαγγελματιών οδηγών.

Η Αστυνομία απευθύνει συστάσεις προς τους επαγγελματίες οδηγούς για συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και των κανόνων οδικής ασφάλειας και εντατικοποιεί τους τροχονομικούς ελέγχους, για αντιμετώπιση των παραβάσεων τροχαίας, με γνώμονα πάντα την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE