Στη μάχη για κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα η κυπριακή αποστολή

Στη μάχη για κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα η κυπριακή αποστολή

Η κυπριακή αποστολή συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η κυπριακή αποστολή, συμπεριλαμβανομένων και των δύο αεροσκαφών, έχει αρχίσει να επιχειρεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης από τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Εχει ενταχθεί στον μηχανισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδος και λαμβάνει οδηγίες από τις τοπικές υπηρεσίες για παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί, σημείωσε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών ανέφερε ότι τα πράγματα είναι «πολύ δύσκολα». Όπως είπε, «μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις, τεράστια μέτωπα».

Η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα αποτελείται από δύο αεροσκάφη με 4 άτομα ως πλήρωμα και πέντε άτομα ως υποστηρικτικό προσωπικό, δύο λειτουργούς του Τμήματος Δασών και τρεις δασοπυροσβέστες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE