ΔΗΣΥ για Χλώρακα: «Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές και περιστατικά βίας δεν θα γίνουν ανεκτά»

ΔΗΣΥ για Χλώρακα: «Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές και περιστατικά βίας δεν θα γίνουν ανεκτά»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ανακοίνωση του, καταδικάζει τα επεισόδια στη Χλώρακα.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις συμπεριφορές και τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών κατά τη διάρκεια επιχείρησης απογραφής στο συγκρότημα διαμερισμάτων Saint Nicolas στη Χλώρακα.

Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές και περιστατικά βίας, όπως πολλές φορές έχουμε δηλώσει ρητά και στο παρελθόν, δεν μπορούν και δεν θα γίνουν ανεκτά και θα πρέπει να τύχουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία οι αισθητά αυξημένες το τελευταίο διάστημα αφίξεις μεταναστών μέσω θαλάσσης, που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα ολιστικής αντιμετώπισης και χειρισμού του ζητήματος από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Frontex.

Είναι αδιανόητο την ώρα που η Κύπρος δέχεται δυσανάλογο μεταναστευτικό βάρος να γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας όπως αυτά που καταγράφονται στη Χλώρακα. Ως πολιτεία οφείλουμε να εξετάσουμε άμεσα τα υφιστάμενα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος κι αν χρειαστεί να συζητήσουμε τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

Η μείωση αλλά και η αυστηρή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι επιτακτική ανάγκη και οφείλουμε άπαντες να το κατανοήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE