Την υποστήριξη της Βουλγαρίας στην Ουκρανία συζήτησαν Ντενκόφ και Ζελένσκι

Την υποστήριξη της Βουλγαρίας στην Ουκρανία συζήτησαν Ντενκόφ και Ζελένσκι

Την υποστήριξη της Βουλγαρίας, την παραχώρηση αντιδραστήρων από τα πυρηνικά εργοστάσια και την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα, συζήτησαν ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Νικολάι Ντενκόφ και ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συνάντηση τους αργά τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν σε άτυπη συνάντηση των ηγετών δέκα χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής Κυβέρνησης.

Ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τη Βουλγαρία για τη βοήθειά της, ενώ ο κ. Ντενκόφ υπενθύμισε στον επικεφαλής του ουκρανικού κράτους ότι η βουλγαρική Κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να στείλει 100 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην Ουκρανία. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται με την επικύρωση από το βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για την αγορά δύο πυρηνικών αντιδραστήρων από τον ημιτελή βουλγαρικό πυρηνικό σταθμό Belene. Από την πλευρά του, ο κ. Ντενκόφ ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας προβαίνει επί του παρόντος σε αξιολόγηση του εξοπλισμού των πυρηνικών σταθμών.

Δεδομένης της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ουκρανός Πρόεδρος έθεσε ζήτημα συντονισμένης προσπάθειας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα για την ενίσχυση της ασφάλειας. Η Ουκρανία διεξάγει ήδη συνομιλίες για το θέμα αυτό με την Τουρκία και τη Ρουμανία και κάλεσε τη Βουλγαρία να συμμετάσχει σε αυτές.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της Αθήνας εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

Στη συνάντηση, η οποία φιλοξενήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, των κρατών μελών της ΕΕ από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE