ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Ανακοίνωσε τον διορισμό του Μάριου Λυσιώτη ως Επιτρόπου Αποδήμων

ΠτΔ: Ανακοίνωσε τον διορισμό του Μάριου Λυσιώτη ως Επιτρόπου Αποδήμων

Τον διορισμό του Πρέσβη Μάριου Λυσιώτη ως Επιτρόπου Αποδήμων ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε τον διορισμό του μέχρι πρότινος Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, Μάριου Λυσιώτη ως Επίτροπου Αποδήμων.

Ο κ. Λυσιώτης, ο οποίος υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σημασία και τη σπουδαιότητα των αποδήμων μας, τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας, τις έγνοιες και τις ανησυχίες σας και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία σε αυτόν το σημαντικό στόχο της διακυβέρνησης».

Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία του Μουσείου Διασποράς, το οποίο σε προκαταρκτικό στάδιο θα είναι διαδικτυακό, όπως και τη δημοσίευση της διαδικτυακής πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top