ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς

Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς στο Κτίριο Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ προηγήθηκε χθες το βράδυ η τελετή έναρξης του Συνεδρίου στον αίθριο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου και άλλων επισήμων.

Οι σημερινές εργασίες περιλαμβάνουν παρουσίαση του Προγράμματος των Εργασιών του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ, Εκλογή Επιτροπής Εγγράφων και Ψηφισμάτων, καθορισμό της 30ής Συνεδρίας Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ 2024, απολογισμό από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέα Παπαευρυπίδη καθώς και συζήτηση για αλλαγές στο Καταστατικό ΠΟΜΑΚ η οποία θα συνεχιστεί και το απόγευμα.

Αργότερα τους συνέδρους θα ενημερώσει σε κλειστή συνεδρία για το θέμα των υδρογονανθράκων και την ενεργειακή πολιτική ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου ενώ η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική θα ενημερώσει για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο Μάριος Τανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) θα ενημερώσει τους συνέδρους για θέματα επενδύσεων από ενώ η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη θα προβεί σε ενημέρωση για θέματα ΓΕΣΥ και για τις δυνατότητες ένταξης στο Σχέδιο των Κυπρίων Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων.

Ενημέρωση για θέματα Νεολαίας θα κάνει η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και η Αν. Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Μαρία Μιλτιάδους.

Επίσης, θα γίνει παράθεση επίσημου γεύματος στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, προς τιμήν των συνέδρων στο κεντρικό Εστιατόριο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το απόγευμα, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ-ΝΕΠΟΜΑΚ θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τύχουν ενημέρωσης για το Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη σε κλειστή συνεδρία.

Αργότερα, μετά την άφιξη των υπόλοιπων συνέδρων στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρώτη Κυρία θα παραθέσουν δεξίωση προς τιμή των συνέδρων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ και θα τιμηθούν καταξιωμένοι Κύπριοι της Διασποράς και Επαναπατρισθέντες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου 23-25 Αυγούστου, θα γίνεται παράλληλα εγγραφή όλων των συνέδρων στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς www.cydiaspora.gov.cy.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτάκτως ενώπιον της Βουλής οι ελλείψεις και οι αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών

Πήγαν διακοπές και ξέχασαν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις οι Κύπριοι - Πότε λήγει η προθεσμία

Οι «θησαυροί» της Κύπρου: Δέκα αξιοθέατα του νησιού μας που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε φωτογραφίες

Θα συναντηθεί με ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ η Υπουργός Παιδείας - Η εγκατάσταση κλιματιστικών στις τάξεις στην ατζέντα

Live: Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αττική και Αλεξανδρούπολη

Χριστίνα Γιαννάκη: «Αρχές Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί για CΟVID και γρίπη»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top