LIKE ONLINE

Μακροπρόθεσμη συμφωνία Huawei και η Ericsson για πατέντες

Μακροπρόθεσμη συμφωνία Huawei και η Ericsson για πατέντες

Η Huawei και η Ericsson υπέγραψαν μακροπρόθεσμη παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτει διπλώματα τα οποία είναι απαραίτητα για ένα ευρύ φάσμα προτύπων όπως τα πρότυπα 3GPP, ITU, IEEE και IETF για τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας 3G, 4G και 5G. Η συμφωνία καλύπτει τις αντίστοιχες πωλήσεις δικτυακών υποδομών και καταναλωτικών συσκευών των εταιρειών, παρέχοντας στα δύο μέρη αμφότερη παγκόσμια πρόσβαση στις κατοχυρωμένες και τυποποιημένες τεχνολογίες τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την μακροπρόθεσμη παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών χρήσης με την Ericsson», δήλωσε ο Alan Fan, επικεφαλής του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Huawei. «Ως κύριοι συνεισφέροντες των τυπικών βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (SEP) για την κινητή επικοινωνία, οι εταιρείες αναγνωρίζουν η μία την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας της άλλης και αυτή η συμφωνία δημιουργεί ένα ισχυρότερο περιβάλλον διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αποδεικνύει τη δέσμευση που έχουν σφυρηλατήσει και τα δύο μέρη ότι η πνευματική ιδιοκτησία πρέπει να γίνεται δεόντως σεβαστή ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται».

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Huawei συνέβαλε σημαντικά στα βασικά πρότυπα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους τομείς κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi και πολυμέσων. Το 2022, η Huawei ήταν στην κορυφή της κατάταξης αιτούντων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Γραφείου με 4.505 αιτήσεις.

«Η δέσμευσή μας να μοιραζόμαστε κορυφαίες τεχνολογικές καινοτομίες θα οδηγήσει στην υγιή, βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας και θα προσφέρει στους καταναλωτές πιο ισχυρά προϊόντα και υπηρεσίες», πρόσθεσε ο κος Fan.

Η Huawei είναι κάτοχος και υλοποιητής των SEP και επιθυμεί να υιοθετηθεί μια ισορροπημένη προσέγγιση όσον αφορά την αδειοδότηση. Μέσω της της συμφωνίας αυτής, παρέχει και λαμβάνει πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες. Ο κος Fan συμπλήρωσε, «Αυτή η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα εντατικών συζητήσεων που διασφάλισαν ότι τα συμφέροντα τόσο των κατόχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, όσο και των φορέων υλοποίησης εξυπηρετούνται δίκαια».

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top