ΔΙΕΘΝΗ

OnlyFans: Αυτός είναι ο μυστήριος ιδιοκτήτης της φηφιακής αυτοκρατορίας - Δεν είναι η πρώτη του επιχείρηση με τέτοιο περιεχόμενο

OnlyFans: Αυτός είναι ο μυστήριος ιδιοκτήτης της φηφιακής αυτοκρατορίας - Δεν είναι η πρώτη του επιχείρηση με τέτοιο περιεχόμενο

Τα κέρδη της OnlyFans εκτοξεύτηκαν στα ύψη τον τελευταίο χρόνο και η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης της αποκόμισε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια (278 εκατομμύρια ευρώ) σε μερίσματα πυροδότησε νέα ερωτήματα σχετικά με τον μεγιστάνα της πορνογραφίας.

Ο Leonid Radvinsky είναι ένας 41χρονος Ουκρανοαμερικανός επιχειρηματίας με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 2,1 δισ. δολάρια.

Αγόρασε την εταιρεία το 2018 από την εταιρεία των Guy και Tim Stokely (πατρός και υιού), οι οποίοι την είχαν ιδρύσει δύο χρόνια νωρίτερα με μια επένδυση 11.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι πλήρωσε εκατομμύρια ευρώ γι' αυτήν. Αλλά ποιος είναι αυτός και από πού προήλθαν τα χρήματά του;

Τι γνωρίζουμε γι' αυτόν;

Για να το θέσουμε ευθέως, πολύ λίγα. Ο κ. Radvinsky επιλέγει να κρατήσει την προσωπική του ζωή ιδιωτική. Δεν έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις.

Ωστόσο, παρά την προφανή αποστροφή του προς τη δημοσιότητα, υπάρχουν στοιχεία για τη ζωή του σε ένα προφίλ στο LinkedIn και σε έναν προσωπικό ιστότοπο.

Σύμφωνα με το LinkedIn του, ο κ. Radvinsky είναι επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων, φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος έχει "ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αναδυόμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης".

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Radvinsky αναφέρει ότι έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες "χτίζοντας εταιρείες λογισμικού και συμβάλλοντας στο κίνημα του ανοιχτού κώδικα".

Γεννημένος στην ουκρανική πόλη-λιμάνι Οντέσα, η εταιρεία του κ. Radvinsky έκανε δωρεές για την προσπάθεια ανακούφισης στην Ουκρανία με τη χρήση κρυπτονομισμάτων και η πραγματική αξία της δωρεάς το 2022 ανήλθε σε περισσότερα από 1,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Ο κ. Radvinsky δηλώνει ότι δωρίζει "ένα σημαντικό μέρος του χρόνου, της προσπάθειας και των χρημάτων του σε μη κερδοσκοπικούς σκοπούς", όπως φιλανθρωπικά ιδρύματα και επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, "είναι ένας μανιώδης αναγνώστης που είναι πάντα έτοιμος για μια παρτίδα σκάκι καθώς και επίδοξος πιλότος ελικοπτέρου".

Πού ζει;

Η οικογένειά του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν παιδί και εγκαταστάθηκαν στο Σικάγο, όπως αναφέρει η Daily Telegraph. Τώρα ζει στην "ηλιόλουστη Φλόριντα", αλλά δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς.

Ο δισεκατομμυριούχος παρουσιάζεται από το Forbes ως παντρεμένος, αλλά το BBC δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την ταυτότητα της συζύγου του.

Επιχειρηματικό ιστορικό

Η OnlyFans δεν είναι η πρώτη επιχείρηση του κ. Radvinsky που συνδέεται με την πορνογραφία.

Ο κ. Radvinsky σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Northwestern, κοντά στο Σικάγο του Ιλινόις, και αποφοίτησε το 2002. Έκτοτε, ο επιχειρηματίας έχει καταπιαστεί με διάφορα έργα.

Πριν γίνει ο μοναδικός μέτοχος της μητρικής εταιρείας της OnlyFans, της Fenix, ίδρυσε έναν ιστότοπο που συγκεντρωνε λινκς από άλλα sites με την ονομασία Cybertania.

Σύμφωνα με το Forbes, η επιχείρηση προσέφερε στους χρήστες συνδέσμους για κωδικούς πρόσβασης σε περιεχόμενο, κυρίως πορνογραφικό, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Προτού παρέμβει για να αγοράσει την OnlyFans, ήταν επίσης ιδιοκτήτης μιας επιτυχημένης επιχείρησης με κάμερες για ενήλικες.

Ο κ. Radvinsky δεν απάντησε σε αίτημα του BBC για συνέντευξη.

Ποια είναι η εταιρεία πίσω από το OnlyFans;

Η Fenix, η επιχείρηση στην οποία ανήκει η OnlyFans, εξακολουθεί να είναι καταχωρημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά το γεγονός ότι ο κ. Radvinsky έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Αλλά ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Lee Taylor, έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα αρχεία του Companies House.

Τα αρχεία του δημοσίου δείχνουν ότι ο επενδυτής και ιδρυτής Guy Stokely παραιτήθηκε από τη μητρική εταιρεία της OnlyFans, τη Fenix, τον Δεκέμβριο του 2021.

Τον ίδιο μήνα, ο Tim Stokely, γιος του Guy, παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της OnlyFans για να " ασχοληθεί με νέα σχέδια".

Υπό την ιδιοκτησία του κ. Radvinsky, η OnlyFans γνώρισε μεγάλη άνθηση. Δεν συνδέεται πλέον αποκλειστικά με την πορνογραφία και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του δημοσιεύουν περιεχόμενο κατάλληλο και για ανηλίκους.

Πόσα χρήματα βγάζει η OnlyFans;

Η εταιρεία που είναι καταχωρημένη στο Λονδίνο γνωστοποίησε τον Αύγουστο του 2023 ότι τα κέρδη προ φόρων για την περίοδο έφτασαν τα 525 εκατ. δολάρια, από 432 εκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των δημιουργών στο OnlyFans αυξήθηκε κατά 47% σε σχεδόν 3,2 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των χρηστών αυξήθηκε κατά 27% σε σχεδόν 239 εκατομμύρια.

Αλλά η πλατφόρμα έχει επίσης αντιμετωπίσει επικρίσεις και έχει τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Το BBC News ανέφερε το 2021 ότι το OnlyFans δεν κατάφερε να αποτρέψει τους ανήλικους χρήστες να πωλούν πορνογραφικά βίντεό στα οποία εμφανίζονταν και οι ίδιοι.

Η OnlyFans δήλωσε τότε ότι τα συστήματα επαλήθευσης της ηλικίας της υπερέβαιναν τους κανόνες των ρυθμιστικών αρχών.

Πηγή: lifo.gr/Με στοιχεία από το BBC

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top