ΥΓΕΙΑ

Πέντε πρωινές συνήθειες που ρυθμίζουν αποτελεσματικά το σάκχαρο χωρίς φάρμακα

Πέντε πρωινές συνήθειες που ρυθμίζουν αποτελεσματικά το σάκχαρο χωρίς φάρμακα

Το πρωί θεωρείται η ιδανική στιγμή για να ρυθμίσετε τις τιμές του σακχάρου στο αίμα και να εξασφαλίσετε παράλληλα μια ισορροπία μέσα στη μέρα. Οι παρακάτω στρατηγικές κινήσεις θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εάν παρακολουθείτε τις τιμές του σακχάρου στο αίμα, ίσως είναι απογοητευτικό να τις βλέπετε υψηλές από το πρωί. Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές των επιπέδων της γλυκόζης τις πρωινές ώρες θεωρούνται φυσιολογικές, καθώς το σώμα παράγει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια άνοδο του σακχάρου στο αίμα γύρω στις 7 ή 8 π.μ., εξηγεί ο δρ. Kunal K. Shah, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή Rutgers Robert Wood Johnson στο New Brunswick του New Jersey.

Γι αυτό, θεωρείται σημαντικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες που θα διατηρήσουν το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο καθώς η μέρα συνεχίζεται.

Ένα ποτήρι νερό 

Το πρώτο πράγμα που καλό είναι να κάνετε με το που ανοίξετε τα μάτια σας είναι να ενυδατωθείτε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας περιέχει λιγότερο νερό, με αποτέλεσμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να είναι πιο υψηλά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το υψηλό σάκχαρο δημιουργεί επίσης μεγαλύτερη διούρηση, γεγονός που μπορεί να σας κάνει ακόμη πιο αφυδατωμένους. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε νερό το πρωί, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top