ΔΙΕΘΝΗ

Νόμιζε ότι για το πρησμένο γόνατό της έφταιγε ένα διάστρεμμα – Ήταν σαρκοφάγο βακτήριο

Νόμιζε ότι για το πρησμένο γόνατό της έφταιγε ένα διάστρεμμα – Ήταν σαρκοφάγο βακτήριο

Αυτό που η influencer Τζένιφερ Μπάρλοου νόμιζε πως ήταν ένα άσχημο διάστρεμμα και της προκαλούσε τεράστιο πόνο, κατέληξε να της προκαλέσει σηψαιμία στο πόδι. Η 33χρονη είχε μόλις επιστρέψει στην Ατλάντα από τις διακοπές της στις Μπαχάμες τον Ιανουάριο, όταν άρχισε να αισθάνεται αδυναμία και να εμφανίζει πρήξιμο στο δεξί της γόνατο.

«Ήταν τόσο πρησμένο, τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερο από το αριστερό μου γόνατο. Ήταν πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε η Μπάρλοου, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με το nypost.com. «Είχα αφόρητους πόνους».

Στα επείγοντα περιστατικά, οι γιατροί το θεώρησαν απλό τράβηγμα. Της συνέστησαν να βάλει πατερίτσες και της έδωσαν κάποια φάρμακα για τον πόνο. Η ίδια περιέγραψε το πόδι της «σαν πόδι γίγαντα», τόσο πρησμένο και ζεστό στην αφή.

Μια άλλη μέρα, η 33χρονη, που κάποτε ήταν «εξαιρετικά υγιής», ξαφνικά λιποθύμησε. Ο αδελφός της τη βρήκε πεσμένη στο πάτωμα. Τελικά, η Μπάρλοου δεν είχε διάστρεμμα στο γόνατο, είχε σηψαιμία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Barlow (@thisisjenniferbarlow)

Η Μπάρλοου είχε πάθει σηπτικό σοκ και παρουσίαζε σημάδια νεφρικής και ηπατικής ανεπάρκειας, σύμφωνα με τους γιατρούς της, και χρειαζόταν μηχάνημα για να τη βοηθήσει να αναπνεύσει και φάρμακα για να παραμείνει η υγεία της σταθερή. «Ανησυχούσα πολύ ότι δεν θα επιβίωνε», δήλωσε ο γιατρός της, Dr. Jonathan Pollock. «Η ζωή της βρισκόταν σε σοβαρό κίνδυνο».

Η Μπάρλοου είχε προσβληθεί από μια σπάνια, δυνητικά θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη που οδηγεί σε νεκρωτική απονευρωσίτιδα ή «σαρκοφάγο νόσο», η οποία πιστεύεται ότι προκαλείται κυρίως από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η έγκαιρη παρέμβαση με αντιβιοτικά είναι το κλειδί για τη θεραπεία των βακτηρίων, τα οποία εξαπλώνονται γρήγορα και προκαλούν διάφορες περιοχές του δέρματος να γίνονται κόκκινες, πρησμένες και θερμές στην αφή.

Ωστόσο, η διάγνωση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη στα αρχικά στάδια της νόσου και η σοβαρή λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε σηψαιμία, σοκ και οργανική ανεπάρκεια. Τα τελευταία πέντε χρόνια, το CDC αναφέρει ότι ένας στους πέντε ασθενείς με νεκρωτική απονευρωσίτιδα έχει πεθάνει.

Η Μπάρλοου τέθηκε σε τεχνητό κώμα για 10 ημέρες, υποβλήθηκε σε 12 χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για την αφαίρεση νεκρού ιστού από το μηρό της και ξύπνησε «μπερδεμένη και φοβισμένη». «Δεν είχα ακούσει ποτέ στη ζωή μου για σήψη και δεν είχα ακούσει ποτέ για σαρκοφάγα βακτήρια». δήλωσε η Barlow.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα πώς ή πότε η Μπάρλοου προσβλήθηκε από τα βακτήρια, αλλά αντιμετώπισαν τη μόλυνση με αντιβιοτικά και αφαίρεση νεκρού ιστού από το πόδι της.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα πιο άσχημα…

Όταν η Μπάρλοου ήταν αρκετά σταθερή ώστε να μεταφερθεί, πήγε σε άλλο νοσοκομείο για εξειδικευμένη φροντίδα τραυμάτων. Όμως, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό τον Μάρτιο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το πόδι της. «Είχαμε φτάσει μέχρι τους μυς του μηρού στο πόδι της», δήλωσε η χειρουργός Dr. Tamra McKenzie-Johnson, η οποία συμμετείχε επίσης στη φροντίδα της. Η Μπάρλοου εκτιμά ότι υποβλήθηκε σε περισσότερες από 30 χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Μπάρλοου επέστρεψε στο σπίτι της τον Μάιο. Τώρα, μαθαίνει πώς να ζει την καθημερινότητά της με την απώλεια του ποδιού της. Ένας έρανος έχει στηθεί για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων και αποκατάστασης, από τον οποίο μέχρι την Τρίτη είχε συγκεντρώσει 38.645 δολάρια, περισσότερα από το ήμισυ του στόχου της. «Αυτό θα τη βοηθήσει, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, για να ξαναχτίσει τη ζωή της μετά από μια τόσο καταστροφική απώλεια», αναφέρει η σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων.

Ενώ αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για να κυκλοφορεί, ελπίζει να συναντηθεί με ειδικούς για να λάβει ένα προσθετικό μέλος. «Υπάρχουν τόσες πολλές καινοτομίες και τεχνολογίες για την προσθετική», είπε. «Είμαι εξαιρετικά ανοιχτή στο να συναντηθώ με κάποιον που θα μπορούσε να με βοηθήσει».

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top