Διαψεύδει ο Υπ. Γεωργίας: Δεν θα μπουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία των χελώνων - «Δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό»

Διαψεύδει ο Υπ. Γεωργίας: Δεν θα μπουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία των χελώνων - «Δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό»

Την τοποθέτηση ξαπλώστρων και ομπρελών στην παραλία της Λάρας, η οποία είναι τόπος αναπαραγωγής χελώνων, διέψευσε σήμερα (30/8) ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι ένα από τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον Ακάμα είναι η δημιουργία βιοτεχνικής περιοχής στα διοικητικά όρια της κοινότητας της Ίνειας και η αξιοποίηση του κόμβου εξυπηρέτησης επισκεπτών του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα στον Νότιο Κόλπο της Λάρας, από την κοινότητα της Ίνειας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τα εξής:

«Είναι αξιοποίηση κόμβου ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουν δημοσιευτεί για ξαπλώστρες ή ομπρέλες στην παραλία. Δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό να υπάρξουν είτε ομπρέλες είτε ξαπλώστρες στην παραλία της Λάρας. Είμαι καθέτως, το ίδιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Δείτε όσα δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας:

Το αίτημα της Ίνειας

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, το αίτημα της Κοινότητας της Ίνειας ήταν η παραχώρηση του δικαιώματος στην τοπική αρχή να διαχειρίζεται μέχρι 250 κρεβατάκια και ομπρέλες, οι οποίες θα ήταν τοποθετημένες σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα της Λάρας, όπου βρίσκεται ο αυστηρά προστατευόμενος βιότοπος αναπαραγωγής των δύο ειδών θαλάσσιων χελωνών προτεραιότητας, caretta caretta και chelonia mydas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.

BEST OF TOTHEMAONLINE