ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος πολιτικός αναλυτής: «Ο Πριγκόζιν ζει και ετοιμάζει την εκδίκησή του»

Ρώσος πολιτικός αναλυτής: «Ο Πριγκόζιν ζει και ετοιμάζει την εκδίκησή του»

O θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν επιβεβαιώθηκε επίσημα από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές και το Κρεμλίνο. Η κηδεία του τελέστηκε σε στενό κύκλο. Όμως οι θεωρίες για τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner δεν λένε να κοπάσουν. Εξ αρχής ένα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ήταν πως το δυστύχημα με τη συντριβή του αεροσκάφους του ήταν σκηνοθετημένο, ώστε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν να διαφύγει από φονικό κλοιό του Κρεμλίνου και των υπόλοιπων εχθρών που είχε αποκτήσει με τη δράση του.

Ρώσος πολιτικός αναλυτής τροφοδοτεί το εν λόγω σενάριο με τον ισχυρισμό πως ο πολέμαρχος είναι ζωντανός και πως η σορός που βρέθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα ήταν ενός σωσία του και όχι του ίδιου.

Ο Βαλερί Σολοβέι, πολιτικός επιστήμονας, ιστορικός και πρώην επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), ισχυρίστηκε πως ο Πριγκόζιν είναι «ζωντανός, καλά στην υγεία του και ελεύθερος». Βάσει των ισχυρισμών του, ο Πριγκόζιν εξαπάτησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς γνώριζε για την εξόντωσή του που είχε εγκριθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο και είχε σχεδιαστεί από το συμβούλιο ασφαλείας του.

Τώρα, υποστηρίζει ο πολιτικός αναλυτής, σχεδιάζει την εκδίκησή του. Επιπλέον, ο Βαλερί Σολοβέι κατηγορεί τις ρωσικές αρχές πως είπαν ψέματα για την διασταύρωση του DNA του Πριγκόζιν και πως γνωρίζουν πως η προσπάθειά τους να σκοτώσουν τον αρχηγό της Wagner απέτυχε. «Αν πιστεύετε σε επίσημες δηλώσεις των ρωσικών αρχών, τότε τι μπορώ να πω…;», ανέφερε, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Το αεροπλάνο με το οποίο έπρεπε να πετάξει ο Yevgeny Prigozhin καταρρίφθηκε από ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας», δήλωσε, αμφισβητώντας και τους ισχυρισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε από κάποια έκρηξη στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Κατά τον Βαλερί Σολοβέι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά πως ο νεκρός είναι ο σωσίας του Πριγκόζιν. Σημειώνεται πως μέσα στο αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν και άλλα μέλη της ηγεσίας της Wagner, όπως ο στρατιωτικός διοικητής της μισθοφορικής οργάνωσης και στενός συνεργάτης του, Ντμίτρι Ούτκιν.

«Γιατί άφησε (σ.σ. ο Πριγκόζιν) να σκοτωθούν άνθρωποι από τον στενό του κύκλο; Αυτή είναι η επιλογή κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Δεν μιλώ για την ηθική πλευρά αυτής της επιλογής. Ο Θεός να μην φέρει κανέναν από εμάς αντιμέτωπο με μια τέτοια επιλογή. Για αυτό σκοπεύει να εκδικηθεί, επειδή βρέθηκε αντιμέτωπος με μια τέτοια επιλογή. Σκοπεύει να εκδικηθεί τους ανθρώπους που σχεδίασαν να τον εξοντώσουν και εξόντωσαν τους κοντινούς του ανθρώπους».

Συνεχίζοντας, ο Βαλερί Σολοβέι δήλωσε πως ο Πριγκόζιν έχει πρόσβαση σε 1,6 δισεκατομμύρια λίρες σε bitcoin, ένα κεφάλαιο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την αντεπίθεσή του. «Είναι περισσότερο από αρκετό για να πάρει την εκδίκησή του». Όσο για τη φιλοδοξία και το θάρρος για κάτι τέτοιο, ο πολιτικός αναλυτής, υπογραμμίζει πως «διαθέτει και τα δύο σε μεγάλο βαθμό».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαλερί Σολοβέι έχει προκαλέσει αίσθηση και στο παρελθόν με τους ισχυρισμούς, καθώς είναι ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του σεναρίου πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σοβαρά άρρωστος και πως χρησιμοποιεί σωσία για να μην αποκαλυφθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο Βαλερί Σολοβέι δεν είναι ο μόνος που ισχυρίζεται πως ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός. Η πολιτική επιστήμονας Αικατερίνα Μιχαήλοβνα Σούλμαν φαίνεται πως συμφωνεί με αυτό το σενάριο. «Αν θέλεις να κρυφτείς για πάντα με ένα από τα πολλά ψεύτικα διαβατήρια, η συντριβή του αεροσκάφους σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος», υποστήριξε. Και η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, Ξένια Ανατόλγεβνα Σομπτσάκ, γνωστή και ως «βαφτισιμιά του Πούτιν», δήλωσε με νόημα: «Νιώθω πως θάβουμε τον Πριγκόζιν πολύ νωρίς».

Το εν λόγω σενάριο φαίνεται πως έχει ισχυρή απήχηση και στη ρωσική κοινωνία. Έρευνα του καναλιού «Brief Telegram» διαπίστωσε ότι το 38% των Ρώσων πιστεύει ότι ο Πριγκόζιν είναι ακόμα ζωντανός.

Η δράση του Πριγκόζιν ήταν πάντα σκοτεινή και εξίσου «σκοτεινός» φαίνεται πως θα είναι και ο θάνατός του με τη φημολογία να συνεχίζεται μέχρι την «ανάστασή» του. Ανεξάρτητα από τα γεγονότα, όπως έχει σημειωθεί σε προηγούμενη ανάλυση του Newsbeast, το σενάριο που κυριαρχεί στη Δύση είναι πως ο Πριγκόζιν είναι νεκρός και η εξόντωσή του έχει τη σφραγίδα του Πούτιν. Το Κρεμλίνο, έμμεσα και ανεπίσημα, επιθυμεί να ενθαρρύνει αυτήν την εκδοχή, δίνοντας την αίσθηση ότι ο Πούτιν πήρε εκδίκηση για την ταπείνωση από την ένοπλη ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, εδραιώνοντας τον Ρώσο Πρόεδρο ως τον «απόλυτο άρχοντα της ανταπόδοσης».

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top