ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Το Χάρκοβο κατασκεύασε σχολικές τάξεις στο Μετρό για να προστατευτούν οι μαθητές από ρωσικούς πυραύλους

Ουκρανία: Το Χάρκοβο κατασκεύασε σχολικές τάξεις στο Μετρό για να προστατευτούν οι μαθητές από ρωσικούς πυραύλους

Αναγκασμένη να προστατεύσει τους μαθητές από την απειλή των υπερηχητικών ρωσικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, η πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας κατασκεύασε δεκάδες σχολικές τάξεις σε σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου ώστε να μπορούν κάποιοι μαθητές να επιστρέψουν στην δια ζώσης διδασκαλία.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, είχε πληθυσμό που ξεπερνούσε το 1,4 εκατομμύριο πριν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Τμήματα της πόλης απέχουν λιγότερο από 32 χιλιόμετρα από το ρωσικό σύνορο. Τα βόρεια προάστιά της έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον πόλεμο.

Τα σχολεία στο Χάρκοβο υποχρεώθηκαν να μεταβούν σε τηλεκπαίδευση στην διάρκεια του πολέμου καθώς κάποιοι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν την πόλη μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό--χρόνος που δεν είναι αρκετός για να μεταφερθούν οι μαθητές στα καταφύγια.

Χθες Τρίτη ο δήμαρχος της πόλης Ίχορ Τερέχοφ δήλωσε ότι 60 σχολικές τάξεις έχουν δημιουργηθεί στους σταθμούς του μετρό στο Χάρκοβο ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο δημιουργώντας χώρο για δια ζώσης διδασκαλία για περισσότερα από 1.000 παιδιά.

"Τα παιδιά θα μπορούν να κοινωνικοποιηθούν το ένα με το άλλο, να βρουν μια κοινή γλώσσα, να επικοινωνήσουν. Το στηρίζω απολύτως", λέει η Ιρίνα Λομπόντα, η μητέρα ενός μαθητή έξω από έναν σταθμό του μετρό στο κέντρο της πόλης όπου έχουν κατασκευαστεί σχολικές τάξεις.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top