ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς» του Υπ.Παιδείας για μεταθέσεις εκπαιδευτικών - «Έστειλαν» εγχειρισμένο εκτός πόλης διαμονής

«Σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς» του Υπ.Παιδείας για μεταθέσεις εκπαιδευτικών - «Έστειλαν» εγχειρισμένο εκτός πόλης διαμονής

Ερωτήματα γεννήθηκαν για την διαδικασία διορισμών, μεταθέσεων εκτός πόλης διαμονής, με αφορμή τις κοινοποιήσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ισχυρισμούς πολίτη ότι Υπ.Παιδείας και ΕΕΥ έστειλαν εκπαιδευτικό από την Επαρχία Λάρνακας στον Πύργο Τυλληρίας, άτομο το οποίο εγχειρίστηκε στο εξωτερικό και συνεχίζει θεραπευτική αγωγή στην Κύπρο.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Αντωνίου  ο οποίος ζήτησε στοιχεία για να ελέγξει κατά πόσο ευσταθούν οι περιπτώσεις αυτές, παρόλο που διαβεβαιώνει ότι σε τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις , πάντοτε λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και η Επιτροπή προσπαθεί να μην δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στους ασθενούντες που διορίζονται.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ.Αντωνίου, ο οποίος μετά από έλεγχο της εν λόγω περίπτωσης, ανέφερε ότι η ΕΕΥ θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις όπως αυτές μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια των κανονισμών και νομοθεσίας. 

«Σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς»

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής μέσα από το ThemaOnline , επισημαίνει και ανέδειξε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς , που δεν καλύπτουν την επιτροπή, ώστε να ενεργεί με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν όπως για παράδειγμα τα ανθρωπιστικά. 

Όπως αναφέρει πρόκειται για αναχρονιστικούς κανονισμούς και νομοθεσία η οποία έχει γίνει την δεκαετία του '90 και επισήμανε ότι χρήζει άμεσης αναθεώρησης κάτι που έχει εισηγηθεί και η Επιτροπή εδώ και χρόνια σε συναντήσεις με τους διαδοχικούς Υπουργούς Παιδείας.

Άλλωστε η εξέλιξη μέσα από τα χρόνια έχει αναδείξει την ανάγκη για αναθεώρηση νομοθεσιών, καθώς οι κοινωνικές ανάγκες και η κοινωνική δομή και λειτουργία της οικογένειας έχει αλλάξει μέσα από το πέρασμα των χρόνων. 

Η λύση στο πρόβλημα

Σημαντικό εργαλείο για την ΕΕΥ από το Υπ.Παιδείας, θα αποτελούσε , όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί από αρμόδιους φορείς και τον Πρόεδρο της ΕΕΥ, αν η "λίστα" με τις συνολικές ανάγκες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δινόταν από το τέλος Απριλίου, ώστε να μπορεί να γίνεται έγκαιρος προγραμματισμός και να αποφεύγονται καθυστερήσεις και διορθωτικές κινήσεις τελευταίας στιγμής οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την διαδικασία.

Αίτημα το οποίο έχει αναφερθεί εδώ και αρκετά χρόνια από την ΕΕΥ προς το Υπ.Παιδείας, καθώς η ανάγκη αλλαγής και έγκαιρου προγραμματισμού είναι απαραίτητη και σημαντική.

Όσον αφορά τον περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμος του 1969 (10/1969) ο οποίος ισχύει μέχρι σήμερα μπορεί κάνείς να βρεί πληροφορίες για τις μεθόδους πλήρωσης θέσεων σύνδεσμο ΕΔΩ. Η ΕΕΥ έχει δημοσιεύσει και το Στρατιγικό πλάνο 2023-2025, το οποίο μπορεί κανείς να βρεί ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top