ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς» του Υπ.Παιδείας για μεταθέσεις εκπαιδευτικών - «Έστειλαν» εγχειρισμένο εκτός πόλης διαμονής

«Σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς» του Υπ.Παιδείας για μεταθέσεις εκπαιδευτικών - «Έστειλαν» εγχειρισμένο εκτός πόλης διαμονής

Ερωτήματα γεννήθηκαν για την διαδικασία διορισμών, μεταθέσεων εκτός πόλης διαμονής, με αφορμή τις κοινοποιήσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ισχυρισμούς πολίτη ότι Υπ.Παιδείας και ΕΕΥ έστειλαν εκπαιδευτικό από την Επαρχία Λάρνακας στον Πύργο Τυλληρίας, άτομο το οποίο εγχειρίστηκε στο εξωτερικό και συνεχίζει θεραπευτική αγωγή στην Κύπρο.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Αντωνίου  ο οποίος ζήτησε στοιχεία για να ελέγξει κατά πόσο ευσταθούν οι περιπτώσεις αυτές, παρόλο που διαβεβαιώνει ότι σε τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις , πάντοτε λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και η Επιτροπή προσπαθεί να μην δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στους ασθενούντες που διορίζονται.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ.Αντωνίου, ο οποίος μετά από έλεγχο της εν λόγω περίπτωσης, ανέφερε ότι η ΕΕΥ θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις όπως αυτές μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια των κανονισμών και νομοθεσίας. 

«Σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς»

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής μέσα από το ThemaOnline , επισημαίνει και ανέδειξε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους υφιστάμενους κανονισμούς , που δεν καλύπτουν την επιτροπή, ώστε να ενεργεί με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν όπως για παράδειγμα τα ανθρωπιστικά. 

Όπως αναφέρει πρόκειται για αναχρονιστικούς κανονισμούς και νομοθεσία η οποία έχει γίνει την δεκαετία του '90 και επισήμανε ότι χρήζει άμεσης αναθεώρησης κάτι που έχει εισηγηθεί και η Επιτροπή εδώ και χρόνια σε συναντήσεις με τους διαδοχικούς Υπουργούς Παιδείας.

Άλλωστε η εξέλιξη μέσα από τα χρόνια έχει αναδείξει την ανάγκη για αναθεώρηση νομοθεσιών, καθώς οι κοινωνικές ανάγκες και η κοινωνική δομή και λειτουργία της οικογένειας έχει αλλάξει μέσα από το πέρασμα των χρόνων. 

Η λύση στο πρόβλημα

Σημαντικό εργαλείο για την ΕΕΥ από το Υπ.Παιδείας, θα αποτελούσε , όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί από αρμόδιους φορείς και τον Πρόεδρο της ΕΕΥ, αν η "λίστα" με τις συνολικές ανάγκες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δινόταν από το τέλος Απριλίου, ώστε να μπορεί να γίνεται έγκαιρος προγραμματισμός και να αποφεύγονται καθυστερήσεις και διορθωτικές κινήσεις τελευταίας στιγμής οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την διαδικασία.

Αίτημα το οποίο έχει αναφερθεί εδώ και αρκετά χρόνια από την ΕΕΥ προς το Υπ.Παιδείας, καθώς η ανάγκη αλλαγής και έγκαιρου προγραμματισμού είναι απαραίτητη και σημαντική.

Όσον αφορά τον περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμος του 1969 (10/1969) ο οποίος ισχύει μέχρι σήμερα μπορεί κάνείς να βρεί πληροφορίες για τις μεθόδους πλήρωσης θέσεων σύνδεσμο ΕΔΩ. Η ΕΕΥ έχει δημοσιεύσει και το Στρατιγικό πλάνο 2023-2025, το οποίο μπορεί κανείς να βρεί ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top