Πορεία στη Λεμεσό: Έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού οι συμμετέχοντες λόγω των συλλήψεων των έξι προσώπων

Πορεία στη Λεμεσό: Έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού οι συμμετέχοντες λόγω των συλλήψεων των έξι προσώπων

Με συνθήματα, πανό και πλακάτ, εκατοντάδες πολίτες πορεύτηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, κατά μήκος του παραλιακού της Λεμεσού, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και μηνύματα ενάντια «στα φασιστικά πογκρόμ». Η Αστυνομία προέβη σε έξι συλλήψεις πριν την έναρξη της πορείας που ολοκληρώθηκε ειρηνικά. Οι συμμετέχοντες μετέβηκαν, ωστόσο, έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συνοδεύουν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, όπως «στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο», «ούτε Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «ισότητα, αγάπη, αλληλεγγύη».

Οι συμμετέχοντες πορεύθηκαν μέχρι το τέλος του δυτικού μέρους της επίχωσης και ακολούθως επέστρεψαν στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, ωστόσο, μετά το πέρας της εκδήλωσης, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, λόγω της σύλληψης έξι προσώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έξι συλλήψεις έγιναν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων, τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοχή προσώπων, στο πλαίσιο εξετάσεων και ερευνών που έγιναν πριν την έναρξη της πορείας.

* Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Netflix Σεπτεμβρίου: Κάνουν «comeback» σειρές που περιμέναμε - Δείτε όσα μας επιφυλάσσει η πλατφόρμα - Βίντεο

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η πορεία υπέρ των μεταναστών στη Λεμεσό – Έξι συλλήψεις πριν την έναρξη

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE