ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χάκερ έκλεψε μισό εκατομμύριο δολάρια από μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία στη Λεμεσό

Χάκερ έκλεψε μισό εκατομμύριο δολάρια από μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία στη Λεμεσό

Έρευνες για το πώς χάθηκαν περισσότερα από μισό εκ. δολάρια από κυπριακή ναυτιλιακή εταιρία διεξάγει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, η ναυτιλιακή εταιρία έκανε έμβασμα το χρηματικό ποσό των 644 χιλιάδων δολαρίων ώστε να πληρώσει τα καύσιμα της σε εταιρία στην Αφρική όπου βρίσκονταν πλοία της εν λόγω εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Γιάννης Σωτηριάδης, όπως προκύπτει μέσα από τις έρευνες, άγνωστος χάκερ φαίνεται να απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη ναυτιλιακή εταιρία με το οποίο ζητούσε να προχωρήσουν με το έμβασμα σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Η ναυτιλιακή εταιρία, σύμφωνα με την αστυνομία, έκανε το έμβασμα στο συγκεκριμένο λογαριασμό σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις και τα χρήματα εξαφανίστηκαν.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε όταν η εταιρία καυσίμων ζήτησε με νέο ηλεκτρονικό μήνυμα να της στείλουν τα χρήματα για τα καύσιμα που προμήθευσε τα πλοία. Η ναυτιλιακή εταιρία απάντησε ότι είχε κάνει εμβάσματα στις 28 και 29 Ιουλίου αλλά η εταιρία δεν τα πήρε ποτέ.

Άνδρες της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν σε ποιον έχουν καταλήξει οι 644,000 δολάρια τα οποία όπως διαφάνηκε μέχρι στιγμής βρίσκονται στην Πολωνία.

Για την υπόθεση έχει ζητηθεί η συνδρομή και της Interpol.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top