ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο σχέδιο φωτοβολταϊκών: Σε αυτά τα σπίτια θα απευθύνεται – Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας στο ThemaOnline

Νέο σχέδιο φωτοβολταϊκών: Σε αυτά τα σπίτια θα απευθύνεται – Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας στο ThemaOnline

Για το νέο σχέδιο «φωτοβολταϊκά για όλους» μίλησε στο ThemaOnline, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΗΚ.

«Έγιναν 1-2 παρουσιάσεις από την ΑΗΚ για το τι εισηγούνται. Φαίνεται ότι θα είναι ένα σχέδιο στο οποίο θα εμπλέκετε η ΑΗΚ και κάποια χρηματοοικονομικά συστήματα και θα προσφέρεται στον τελικό αποδέκτη το σύστημα. Υπάρχουν σκέψεις για το αν θα είναι στοχευμένη η εγκατάσταση του συστήματος σε σπίτια που θα έχουν οικονομικό θέμα ή αν θα είναι για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Μάλλον θα είναι για όλους αλλά τα συστήματα θα είναι μικρά μέχρι μέτρια, δεν θα απευθύνεται σε οικίες οι οποίες είναι τεράστιες. Θα είναι περίπου 4-7 κιλοβάτ παραγωγή σε σπίτια, που είναι το μέσο σπίτι στην Κύπρο», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Παπαναστασίου σημείωσε ότι «έγινε προσπάθεια το σύστημα να είναι υβριδικό»

«Θα πρέπει όμως να αποφευχθεί προς το παρόν λόγω του κόστους, άρα μάλλον πάμε για απλό σύστημα φωτοβολταϊκών με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή της πράσινης ενέργειας και να μειωθεί η παραγωγή συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, το οποίο είναι και ο σκοπός», πρόσθεσε.

«Βάλαμε στόχο να ανακοινωθεί τέλος του Σεπτέμβρη. Αυτό το σχέδιο όμως το πιο πιθανόν να βγει όταν τα κονδύλια του προηγούμενου σχεδίου έχουν χρησιμοποιηθεί. Για να τεθεί σε εφαρμογή, πρέπει να τελειώσει το άλλο σχέδιο του Υπουργείου το οποίο δίνει τα 1500 ευρώ σε όλους που ενδιαφέρονται, με τη διαφορά ότι εκείνοι πρέπει να έχουν το κεφάλαιο, άρα πρέπει να εκλείψουν τα λεφτά από εκείνο το σχέδιο για να ξεκινήσει το καινούριο που θα απευθύνεται σε όλους», κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στη σελίδα του Υπουργείου ενέργειας και βιομηχανίας, το υφιστάμενο σχέδιο για φωτοβολταϊκά θα ισχύει μέχρι 20.12.2023 ή μέχρι εξαντλήσεως προϋπολογισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο προσβάσιμες είναι πραγματικά οι παραλίες σε ΑμεΑ; Πόσες υπάρχουν και ποιες ξεχωρίζουν;

«Γολγοθάς» η ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες χώρες παρατηρείται μείωση - Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια«Η βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες» - Τρομοκρατημένος ο ΠτΔ με την απόπειρα κατά Τραμπ

«Η βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες» - Τρομοκρατημένος ο ΠτΔ με την απόπειρα κατά Τραμπ

Τρομοκρατημένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top