Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης καταγγέλλει το Ισραήλ για βία κατά γυναικών

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης καταγγέλλει το Ισραήλ για βία κατά γυναικών

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο Abdallah Attari καταγγέλλει το Ισραήλ για βία κατά γυναικών και ζητά την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.

Σε επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ καταγγέλλει ότι, σύμφωνα με την Ισραηλινή μη-κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης, B’ Tselem, στρατιώτες του Ισραήλ εισέβαλαν στο σπίτι οικογένειας Παλαιστινίων στη Χεβρώνα και όπως αναφέρει, «ανάγκασαν τις 5 γυναίκες της οικογένειας να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, εξευτελίζοντάς τις μπροστά στα παιδιά και τα εγγόνια τους και απειλώντας τους με σκυλιά-φύλακες».

«Η ντροπή και η αηδία που νιώθουμε δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Ο εξευτελισμός του λαού μας είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που όλοι εσείς αγνοείτε, αλλά ο εξευτελισμός των γυναικών μας θα έπρεπε να σας εξοργίζει», αναφέρει ο Πρέσβης στην επιστολή.

«Απαιτούμε την άμεση καταδίκη του συμβάντος και την πλήρη και έμπρακτη στήριξη των γυναικών του λαού μας. Δεν αρκούν οι δεξιώσεις συμπαράστασης και τα γκαλά ομορφιάς για να προστατέψουμε και να τιμήσουμε τις γυναίκες», καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE