ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» τα καύσιμα: Έρχεται νέα αύξηση τις επόμενες μέρες - Που ευθύνεται - Πόσο άλλαξαν οι τιμές σε δύο μήνες

«Φωτιά» τα καύσιμα: Έρχεται νέα αύξηση τις επόμενες μέρες - Που ευθύνεται - Πόσο άλλαξαν οι τιμές σε δύο μήνες

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα αναμένονται και πάλι σύντομα, βάζοντας ξανά σε δύσκολη θέση τους καταναλωτές που πλήττονται από την ακρίβεια.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης ανέφερε ότι οι νέες αυξήσεις στα καύσιμα αναμένονται να καταγραφούν τις επόμενες ημέρες.

«Θα έχουμε 2-3 σεντ αύξηση τις επόμενες ημέρες. Ήδη μια εταιρεία έχει ενσωματώσει τις αυξήσεις», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες, η αμόλυβδη βενζίνη 95 σημείωσε αύξηση γύρω στα 17 σεντ, το πετρέλαιο κίνησης γύρω στα 21 σεντ και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 16 σεντ. Στις αυξήσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο φόρος κατανάλωσης που επανήλθε από 1η Ιουλίου.

Ερωτηθείς που ευθύνονται οι νέες αυξήσεις, ο κ. Καραγιώργης ανέφερε πως είναι επειδή συνεχίζουν να είναι κάπως αυξημένες οι τιμές των προϊόντων που πωλούν τα διυλιστήρια, δηλαδή το λεγόμενο Platts.

Συγκεκριμένα, το Platts πρόκειται για χρηματιστηριακή τιμή που επηρεάζεται από την τιμή του βαρελιού. Ο δείκτης Platts παρέχει, σε παγκόσμιο επίπεδο και επί καθημερινής βάσης, εκτίμηση της τιμής των ετοίμων διυλισμένων προϊόντων ενέργειας.

Που κυμαίνονται οι τιμές

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Τετάρτη (6/9) η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν €1,579, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,525 και την ακριβότερη €1,629.

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,652, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,578 και την ακριβότερη €1,738.

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,653, με την φθηνότερη να είναι €1,569 και την ακριβότερη €1,717.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top