ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Λεμεσού: Συστήνει προληπτικά μέτρα για βροχοπτώσεις

Δήμος Λεμεσού: Συστήνει προληπτικά μέτρα για βροχοπτώσεις

Σε επιφυλακή βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Λεμεσού με αφορμή την προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις που προβλέπονται το διήμερο, ενώ συστήνει στους δημότες να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι συνεργεία του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να λάβουν άμεσα μέτρα σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη ανάγκη.

Παράλληλα, πέραν των μέτρων πρόληψης που λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού και αφορούν καθάρισμα οχετών και φρεατίων, προτρέπονται οι δημότες να προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος καλεί τους δημότες να ελέγξουν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

Επίσης αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Εξάλλου, συνεχίζει, δεν πρέπει να καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

Συστήνεται ακόμη όπως προμηθευτούν αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

Συστήνει επίσης όπως ασφαλιστούν όλες οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top