Καταγγελία για πώληση «θαυματουργών» φαρμάκων μέσω διαδικτύου - «Προβάλλουν ότι δεν έχουν παρενέργειες, είναι επικίνδυνα»

Καταγγελία για πώληση «θαυματουργών» φαρμάκων μέσω διαδικτύου - «Προβάλλουν ότι δεν έχουν παρενέργειες, είναι επικίνδυνα»

Σε καταγγελία για τρεις διαφορετικές ιστοσελίδες προέβησαν χθες Δευτέρα 11/9 οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες στην Αστυνομία αναφορικά με παράνομη πώληση «θαυματουργών» φαρμάκων για τα οποία χρειάζεται συνταγή.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου, πρόκειται για σκευάσματα και όχι φάρμακα για τα οποία δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι φάρμακα πωλούνται μόνο σε φαρμακεία και συνταγές εκτελούνται μόνο από φαρμακοποιούς. «Παράλληλα όποιος κυκλοφορεί φάρμακα στην ΚΔ χωρίς άδεια κυκλοφορίας υποκύπτει σε ποινικό αδίκημα», τόνισε η Έλενα Παναγιωτοπούλου.

Τα «φάρμακα» που διαφημίζονται αφορούν αιμορροΐδες, στυτική δυσλειτουργία, ογκολογικά θέματα κ.α. «Στις ιστοσελίδες αναφέρεται ότι μπορούν να θεραπεύσουν χωρίς καμία παρενέργεια και προβάλλουν ότι τα συστήνουν ειδικοί. Είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα», τόνισε η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες προέκυψαν μετά από ερωτήσεις πολιτών προς τις Υπηρεσίες κατά πόσο τα σκευάσματα αυτά είναι καλά.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Υπεύθυνος Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης, δήλωσε ότι έχουν ήδη αρχίσει την αξιολόγηση της καταγγελίας και εντοπισμό δεδομένων αλλά είναι νωρίς να διαφανεί κάτι. «Στην περίπτωση που πίσω από τις ιστοσελίδες κρύβονται Κύπριοι θα ασκηθεί ποινική δίωξη. Αν είναι από το εξωτερικό, θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε τη διάθεση τέτοιων φαρμάκων στην κυπριακή αγορά», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Η αποχώρηση του Χρίστου Ορφανίδη από την εκλογική μάχη του 2026 επιβεβαιώνει ρήγματα εντός του ΔΗΚΟ. Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία με τον Ανδρέα Αποστόλου, οι σκληρές αιχμές προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και οι εκκρεμότητες στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας για τον ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE