ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επιδρομή με drones στην Οδησσό

Ουκρανία: Ρωσική επιδρομή με drones στην Οδησσό

Ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι έβαλαν στο στόχαστρο την ουκρανική περιφέρεια της Οδησσού κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές λιμενικές υποδομές στην πόλη Ιζμαήλ και να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, τρεις σοβαρά, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης.

«Σμήνη drones επίθεσης κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Ιζμαήλ (…). Διαπιστώθηκαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές και άλλες πολιτικές [υποδομές]», γνωστοποίησε ο Όλεχ Κίπερ μέσω Telegram. Έξι άμαχοι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Κατόπιν, ο κ. Κίπερ αξίωσε οι κάτοικοι να παραμείνουν στα καταφύγια ωσότου να λήξει ο συναγερμός.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά τον τερματισμό από τη Μόσχα της συμφωνίας που επέτρεπε από τον Ιούλιο του 2022 ως τον Ιούλιο του 2023 την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Στην Ιζμαήλ βρίσκεται ουκρανικό λιμάνι-κλειδί για την εξαγωγή σιτηρών μέσω Δούναβη. Την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Κίπερ ανέφερε ότι νυχτερινή ρωσική επιδρομή με UAVs, που κράτησε «τρεις ώρες» στην Ιζμαήλ, προκάλεσε επίσης ζημιές σε λιμενικές υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top