ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργικό: Παράταση έξι μηνών στον μηδενικό ΦΠΑ σε προϊόντα - Στον κατάλογο καφές και ζάχαρη

Υπουργικό: Παράταση έξι μηνών στον μηδενικό ΦΠΑ σε προϊόντα - Στον κατάλογο καφές και ζάχαρη

Καλά τα νέα για τους καταναλωτές, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα (13/9) την παράταση του μέτρου του μηδενικού ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης καθώς και την προσθήκη νέων προϊόντων στον κατάλογο.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ανέφερε ότι δόθηκε παράταση για το μέτρο του μηδενικού συντελεστη ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, το οποίο ήταν προσωρινό και θα ίσχυε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό δόθηκε παράταση έξι μηνών ενώ στον κατάλογο των προϊόντων με μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ έχουν προστεθεί ακόμα δύο προϊόντα καθημερινής χρήσης – ο καφές και η ζάχαρη.

Δείτε όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών:

Τα υπόλοιπα προϊόντα με μηδενικό ΦΠΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι, από τις 5 Μαΐου είχε τεθεί σε ισχύ ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά αγαθά.

Συγκεκριμένα για τα εξής αγαθά:

-Ψωμί: όλα τα είδη ψωμιού φρέσκο ή κατεψυγμένο με ή χωρίς προζύμι (π.χ. λευκό, μαύρο, ολικής αλέσεως, πολύσπορο, χωριάτικο, σικάλεως, καλαμποκόψωμο, μπαγκέτα, τσιαπάτα, ψωμί σε φέττες, φραντζολάκια, πίττες). Δεν συμπεριλαμβάνονται τα αρτοσκευάσματα, τα αποξηραμένα και οποιοδήποτε ψωμί με πρόσθετα υλικά όπως π.χ. σταφίδες, ξηροί καρποί, αρωματικά.

- Γάλα: φρέσκο γάλα (π.χ. αγελαδινό, κατσικίσιο, προβάτου), ζαχαρούχο, συμπυκνωμένο, μακράς διάρκειας, γάλα με γεύση (π.χ. σοκολάτα, μπανάνα), φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, σόγιας, ρυζιού).

- Αυγά

- Παιδικές τροφές: σε σκόνη, ξηρή ή και υγρή μορφή οι οποίες προορίζονται για
κατανάλωση από παιδιά. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα σνακ (π.χ. τσιπς, ξηροί καρποί, ζαχαρωτά, σοκολάτες, παγωτά).

- Παιδικές πάνες

- Προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία (ταμπόν, σερβιέτες υγιεινής και σερβιέτες ακράτειας)

- Πάνες ενηλίκων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top