Υπουργός Οικονομικών: «Μείωση έκτακτης εισφοράς επί των τόκων στο 17%»

Υπουργός Οικονομικών: «Μείωση έκτακτης εισφοράς επί των τόκων στο 17%»

Τη μείωση της έκτακτης εισφοράς στην Άμυνα επί των εισπρακτέων τόκων από το 30% στο 17% αποφάσισε η κυβέρνηση, με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό να στέλνει μήνυμα προς τις τράπεζες να ακολουθήσουν το δρόμο που άνοιξε η Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός υπενθύμισε η έκτακτη εισφορά επί των εισπρακτέων τόκων βρισκόταν στο 15% προ της οικονομικής κρίσης του 2013 και διπλασιάστηκε στο 30%.

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος της μείωσης υπολογίζεται στα €16 εκατομμύρια, είπε ο κ. Κεραυνός, προσθέτοντας πως η απόφαση της κυβέρνησης στοχεύει στην αύξηση του εισοδήματος κυρίως των μεσαίων νοικοκυριών και μεσαίων επιχειρήσεων, που διαθέτουν καταθέσεις.

«Τη στιγμή που τα καταθετικά επιτόκια παραμένουν καθηλωμένα, δίνουμε ένα μήνυμα, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα των καταθετών και ελπίζω ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλοι», τόνισε σε μια έμμεση αναφορά προς τις εμπορικές τράπεζες.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, ο κ. Κεραυνός περιορίστηκε να αναφέρει ότι είναι καθιερωμένο έπειτα από τέτοιες συναντήσεις να εκδίδεται ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE