Νέο πλοιάριο με πάνω από 110 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο - Ανάμεσά τους 11 παιδιά και 15 ασυνόδευτοι ανήλικοι

Νέο πλοιάριο με πάνω από 110 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο - Ανάμεσά τους 11 παιδιά και 15 ασυνόδευτοι ανήλικοι

Συνολικά 118 άτομα, έφτασαν τα ξημερώματα με πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Το πλοιάριο εντοπίστηκε γύρω στις 04.40 τα ξημερώματα και λόγω της υπερφόρτωσης του, κρίθηκε αναγκαία η μετάβαση στο σημείο σκαφών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 118 άτομα, 83 άντρες, 9 γυναίκες, 11 παιδιά και 15 ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίας Νάπας και από εκεί οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Τα 118 άτομα, όλοι από τη Συρία, ανακρίνονται και λαμβάνονται τα στοιχεία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να μεταφερθούν στη συνέχεια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ / *κεντρική φωτογραφεία - αρχείο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.