LIKE ONLINE

iPhone 15: Πότε έρχονται στην Κύπρο τα νέα smartphones της Apple – Η τιμή για το κάθε μοντέλο στην Ελλάδα

iPhone 15: Πότε έρχονται στην Κύπρο τα νέα smartphones της Apple – Η τιμή για το κάθε μοντέλο στην Ελλάδα

Την Τρίτη (12/09), η Apple παρουσίασε τα iPhone 15, τα οποία έρχονται με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Για την ακρίβεια, λίγο μετά την παρουσίαση των τεσσάρων αυτών νέων τηλεφώνων, αποκαλύφθηκε η παγκόσμια κυκλοφορία τους έχει προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου σε περίπου 40 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ τους και η Κύπρος.

Πόσο θα κοστίζουν τα νέα iPhone

Τα περισσότερα καταστήματα κινητής στην Κύπρο καλούν το κοινό να εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μέσω ειδικής φόρμας για να ενημερωθούν μόλις καταφθάσουν.

Στην Ελλάδα υπάρχει και η επιλογή της προπαραγγελίας που αρχίζει μία εβδομάδα περίπου πριν την παγκόσμια κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Ελλάδα η τιμολόγηση για το iPhone 15 ξεκινά από τα 979 ευρώ. Παράλληλα, το iPhone 15 Plus ξεκινά από τα 1.139 ευρώ, το iPhone 15 Pro από τα 1.239 ευρώ και το iPhone 15 Pro Max από τα 1.499 ευρώ.

Φυσικά, το πιο ακριβό τηλέφωνο αυτής της σειράς είναι το iPhone 15 Pro Max με την επιβλητική χωρητικότητα 1TB, που απαιτεί τιμή άνω των 2.000 ευρώ, συγκεκριμένα 2.019 ευρώ.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone

Η Apple ανακοίνωσε ότι το iPhone 15 κάνει την πολυαναμενόμενη μετάβαση σε USB-C, ενώ παράλληλα αποκτά πολύ μεγαλύτερο ζουμ κάμερας για το ακριβότερο μοντέλο Pro.

Η νέα σειρά smartphones για το 2023 παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τιμ Κουκ, μαζί με αρκετά νέα ρολόγια Apple Watches και τα ακουστικά AirPods Pro 2 με φόρτιση USB-C, τα οποία η εταιρεία ελπίζει ότι θα δελεάσουν τους πελάτες να αλλάξουν ή να αναβαθμίσουν και να αντισταθούν στην πρόσφατη πτώση της τιμής της μετοχής της.

iPhone 15 και 15 Plus

Η κανονική έκδοση και η έκδοση plus size του iPhone 15 μοιάζουν με τα απερχόμενα μοντέλα με πλευρές από αλουμίνιο με νέες διαμορφωμένες άκρες, γυάλινες πλάτες και μετώπες. Το σύστημα διπλής κάμερας διαθέτει έναν σημαντικά βελτιωμένο κύριο αισθητήρα 48 megapixel παρόμοιο με τα περσινά μοντέλα 14 Pro, ο οποίος παρέχει επίσης οπτικό zoom 2x.

Τα νέα μοντέλα θα έχουν επίσης τη μικρότερη «δυναμική νησίδα» που κόβεται στο πάνω μέρος της οθόνης και αντικατέστησε την εγκοπή παλαιότερου τύπου στο 14 Pro πέρυσι. Στεγάζει την κάμερα selfie και το σύστημα Face ID σε ένα πιο αισθητικά ευχάριστο και χρήσιμο τμήμα, ικανό να εμφανίζει ειδοποιήσεις. Έχουν επίσης οθόνες που είναι δύο φορές πιο φωτεινές στα 2.000nits για καλύτερη αναγνωσιμότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Η θύρα USB-C θα επιτρέπει τη φόρτιση και τη συμβατότητα με αντάπτορες που κατασκευάζονται για Mac, iPad, συσκευές Android και υπολογιστές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απευθείας φόρτιση των AirPods ή ενός Apple Watch από το κινητό. Τα τηλέφωνα θα διαθέτουν το τσιπ A16 που έκανε το ντεμπούτο του στα Pros πέρυσι.

iPhone 15 Pro και 15 Pro Max

Οι εκδόσεις high-end του iPhone έχουν τις περισσότερες αναβαθμίσεις φέτος. Τα 15 Pro έχουν μικρότερα πλαίσια γύρω από την οθόνη, παγωμένο πίσω γυαλί και νέες πλευρές τιτανίου που αντικαθιστούν το ανοξείδωτο ατσάλι των προηγούμενων μοντέλων.

Το τιτάνιο κάνει τα iPhone πιο ανθεκτικά και ελαφρύτερα, ενώ μια ανασχεδιασμένη εσωτερική σχεδίαση από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο θα διευκολύνει την επισκευή τους, ταιριάζοντας με τα κανονικά μοντέλα iPhone 14 από πέρυσι.

Ο διακόπτης σίγασης που υπήρχε σε κάθε μοντέλο από το πρώτο iPhone το 2007 έχει επίσης αντικατασταθεί. Το νέο κουμπί δράσης εξακολουθεί να είναι ικανό να κάνει σίγαση του τηλεφώνου, αλλά και να εκτελεί άλλες ενέργειες, όπως εναλλαγή τρόπων εστίασης, εκκίνηση της κάμερας ή άλλα πράγματα.

Ένα νέο τσιπ A17 Pro θα ενισχύσει τις επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας 20% ταχύτερης GPU με ray tracing για παιχνίδια, ενώ η θύρα USB-C θα έχει ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων και συνδεσιμότητα USB3.

Και τα δύο μοντέλα Pro διαθέτουν βελτιωμένες κύριες και υπερευρυγώνιες κάμερες με καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και καταγραφή λεπτομερειών. Αλλά μόνο το ακριβότερο 15 Pro Max θα αποκτήσει μια νέα τηλεφακό κάμερα 12MP με οπτικό ζουμ 5x για να κλείσει ουσιαστικά το κενό σε μακρινά αντικείμενα. Η νέα κάμερα χρησιμοποιεί έναν παρόμοιο αναδιπλούμενο φακό με αυτόν που βρίσκεται στα κορυφαία τηλέφωνα της Samsung και της Google τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά με βελτιωμένη σταθεροποίηση.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top