ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αθήνα σήμερα - Το Σάββατο αναχωρεί για Νέα Υόρκη

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αθήνα σήμερα - Το Σάββατο αναχωρεί για Νέα Υόρκη

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να παραστεί απόψε σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

Το Σάββατο θα αναχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα για τη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και θα έχει σειρά επαφών, με επίκεντρο την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, ανάμεσα σε άλλα, στο αποψινό δείπνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή ναυτιλία, αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κυπριακού νηολογίου, καθώς και στις συνέργειες Κύπρου – Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από την Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις 16 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τις οποίες και θα προσφωνήσει.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει χθες ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα συνάντησής του στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE