Αδέσποτοι...χοίροι σε κοινότητες της Πάφου, επιτίθενται σε ανθρώπους!

Αδέσποτοι...χοίροι σε κοινότητες της Πάφου, επιτίθενται σε ανθρώπους!

Καταγγελίες ότι στις κοινότητες Σίμου, Λάσα και Φιλούσα της επαρχίας Πάφου γίνεται εκτροφή χοίρων σε περιοχές που βρίσκονται εκτός κτηνοτροφικής ζώνης, περιήλθαν εις γνώση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, με θέμα που ενέγραψε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, επισημαίνει ο κ. Περδίκης, οι χοίροι αφήνονται ελεύθεροι σε ξένα γεωργικά τεμάχια με αποτέλεσμα να δημιουργούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, στα συστήματα ποτίσματος και στις περιφράξεις των τεμαχίων.

« Παράλληλα όπως πληροφορήθηκα, στην περιοχή που βρίσκεται το παλιό γεφύρι του Σκάρφου, πολίτες όταν επιχειρούν να κατέβουν από τα αυτοκίνητά τους, δέχονται επιθέσεις από «αδέσποτα» γουρούνια», επισημαίνει. « Όπως με ενημέρωσαν οι κάτοικοι των περιοχών, έχουν προβεί σε καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές χωρίς όμως να επιληφθούν του προβλήματος».

Ο βουλευτής των οικολόγων καλεί τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για τη διόρθωση της όλης κατάστασης.

Πηγή: pafosnet

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.