ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αγλαντζιάς: Οι ενέργειες για την προστασία και την ευημερία των ζώων - «Αν αγαπάμε τα ζώα, αγαπάμε τους ανθρώπους»

Δήμος Αγλαντζιάς: Οι ενέργειες για την προστασία και την ευημερία των ζώων - «Αν αγαπάμε τα ζώα, αγαπάμε τους ανθρώπους»

Σε διάφορες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Αγλαντζιάς, με σκοπό την προστασία την ευημερία των ζώων της περιοχής, είτε αυτά αφορούν κατοικίδια των Δημοτών, είτε αδέσποτα ζώα.

Ανάμεσα στις πολλές ενέργειες που έκανε ο φιλόζωος αυτός Δήμος, συμπεριλαμβάνονται σίτιση και περίθαλψη αδέσποτων γάτων, δημιουργία πάρκου σκύλων, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και εκστρατεία η οποία αφορά την συλλογή περιττωμάτων των σκύλων, με σκοπό την καθαριότητα της περιοχής.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ανέφερε πως, «εδώ και καιρό έχουν προβεί σε διάφορες ενέργειες που αφορούν τα ζώα, επειδή είμαστε της φιλοσοφίας ότι αν αγαπάμε τα ζώα, αγαπάμε τους ανθρώπους».

Τα σημεία σίτισης, οι στειρώσεις και τα έξοδα περίθαλψης για χτυπημένα ζώα

Με στόχο την ευημερία, όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των ζώων, ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει δημιουργήσει ειδικά σημεία σίτισης για αδέσποτα γατάκια. Σε αυτό το πλαίσιο, σπιτάκια/ταΐστρες έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία, εντός των ορίων του Δήμου.

«Έχουμε δημιουργήσει έντεκα στο σύνολο, σημεία σίτισης και πόσης για αδέσποτους γάτους. Προσπαθούμε συνέχεια να παίρνουμε τροφές για τα ζώα, ενώ έχουμε και εθελοντές οι οποίοι φροντίζουν τα αδέσποτα γατάκια», είπε ο Δήμαρχος προσθέτοντας παράλληλα ότι, «με αυτό τον τρόπο, αφενός βάζουμε τον εθελοντισμό σε στέρεα βάση, ενώ επιχειρούμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο των υποσιτισμένων ζώων, αποτρέποντάς τα από την αναζήτηση τροφής στα σκουπίδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Δείτε φωτογραφίες:

Παράλληλα, πρόσθεσε, «είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχουμε και πολλούς εθελοντές οι οποίοι, μας δίνουν τροφές δωρεάν. Πρόσφατα, το κατάστημα «Pet Touch» έκανε δωρεά στον Δήμο 700 κιλά στερεάς τροφής, για τις ανάγκες των έντεκα σημείων σίτισης αδέσποτων γάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς και τους ευχαριστούμε θερμά», τόνισε.

Επίσης, ακόμη μια ενέργεια που πραγματοποιεί ο Δήμος Αγλαντζιάς, είναι ότι έχει αναλάβει τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων και πραγματοποιούνται πέραν των εκατό στειρώσεων το χρόνο. «Το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε την εκστρατεία στείρωσης αδέσποτων γάτων», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από πρόταση του ίδιου του Δημάρχου, εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος αναλαμβάνει και καλύπτει τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης για ζώα που έχουν βρεθεί χτυπημένα στην περιοχή της Αγλαντζιάς. «Αγαπάμε τα ζώα και τα προστατεύουμε, όπως αγαπάμε και προστατεύουμε τους ανθρώπους. Ο Δήμος Αγλαντζιάς, έχει περιλάβει ειδικό κονδύλι και στον προϋπολογισμό του για το 2022, βάσει του οποίου ο Δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα περίθαλψης σε περίπτωση που βρεί κάποιος χτυπημένο αδέσποτο ζώο στον Δήμο μας και το μεταφέρει στον κτηνίατρο», είπε ο Δήμαρχος.

Το πάρκο των σκύλων και η εκστρατεία του Δήμου Αγλαντζιάς

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «πρόσφατα έχουμε δημιουργήσει ένα πάρκο για σκύλους, το οποίο αναβαθμίζουμε συνεχώς, ενώ θα το εμπλουτίσουμε με φώτα και θα προσθέσουμε ένα στέγαστρο. Σκοπός είναι, να προσφέρουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να το απολαύσουν όσο περισσότερο γίνετε, παρέα με το κατοικίδιό τους».

Δείτε φωτογραφίες:

Επίσης, ο Δήμος Αγλαντζιάς επιτρέπει τη διακίνηση σκύλων, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, «σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιτρέπεται σε όλους τους δημόσιους χώρους η διακίνηση σκύλων με ανανεωμένη άδεια κατοχής και οι οποίοι είναι δεμένοι με λουρί και ο κάτοχος μαζεύει τα περιττώματα τους, έτσι ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία, για αυτό και έχει αφαιρέσει κάθε απαγορευτική πινακίδα που είχε αναρτηθεί στο παρελθόν».
 

Να αναφέρουμε ότι, από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, έχει ξεκινήσει εκστρατεία η οποία αφορά τη συλλογή των περιττωμάτων των σκύλων, για σκοπούς καθαριότητας του Δήμου. «Η εκστρατεία που ξεκινήσαμε, γίνετε με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να έχει μαζί του σακουλάκι για να μαζεύει τα περιττώματα του κατοικίδιού του, κατά την ώρα της βόλτας τους και έτσι να διατηρείται ο Δήμος καθαρός».

«Είμαστε ένας φιλόζωος Δήμος. Ενδιαφερόμαστε για την ευημερία των ζώων και θέλουμε να βοηθούμε τόσο τα κατοικίδια των Δημοτών μας, όσο και τα αδέσποτα που βρίσκονται στην περιοχή με όποιο τρόπο μπορούμε», είπε καταληκτικά ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top