«Πνίγεται» στους πρόσφυγες η Λέσβος: Πάνω από 4.000 έφτασαν στο νησί σήμερα

«Πνίγεται» στους πρόσφυγες η Λέσβος: Πάνω από 4.000 έφτασαν στο νησί σήμερα

Άλλοι 2.163 μετανάστες αναμένεται να φτάσουν με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το βράδυ - Αβραμόπουλος: Θα δώσουμε στην Ελλάδα 445 εκατ. ευρώ για το μεταναστευτικό αρκεί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Άλλο ένα τεράστιο κύμα μεταναστών έφτασε στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες. Πάνω από 4.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο νησί σήμερα, ενώ το ρεύμα εισροής  συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό των μεταναστών να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα.

Η κατάσταση στη Μυτιλήνη είναι «εκρηκτική», με τους κατοίκους του νησιού να ασφυκτιούν, βλέποντάς το να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό μεταναστών.



Η Λέσβος τελεί εδώ και λίγες ημέρες υπό κατάληψη, αφού εκτός του λιμανιού όπου στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες, όλες οι πλατείες και τα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν «πνιγεί» από σκηνές, ανθρώπινες ψυχές, με γυναικόπαιδα και υπερήλικες ανθρώπους να κοιμούνται καταγής.

Οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας, από την πλευρά τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους με τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τον κατηγορούν ότι παραμένει ένας απλός θεατής των γεγονότων.

Την ίδια ώρα, σήμερα το βράδυ άλλοι 2.163 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε από τη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην επιβίβαση των μεταναστών.  

Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε το « Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει νέο δρομολόγιο, ωστόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένεται να καταπλεύσει περίπου τα μεσάνυχτα το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Tera Jet για να παραλάβει άλλα 1.800 άτομα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE