ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία έχουν «επιδεινωθεί σημαντικά»

ΟΗΕ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία έχουν «επιδεινωθεί σημαντικά»

Μια ειδικός των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, περιγράφοντας μια «συστηματική καταστολή» των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Η έκθεση της ειδικής εισηγήτριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μαριάνα Κατζάροβα αναφέρει ότι οι ρωσικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει «μαζικές αυθαίρετες συλλήψεις» επικριτών του πολέμου και λέει ότι όσοι κρατούνται κινδυνεύουν να πεθάνουν λόγω «συνεχιζόμενης χρήσης βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης».

«Οι ρωσικές αρχές έχουν περιορίσει σοβαρά τις ελευθερίες του συνεταιρίζεσθαι, της ειρηνικής συνάθροισης και της έκφρασης, τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης, και έχουν υπονομεύσει θεμελιωδώς την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος και τις εγγυήσεις για δίκαιη δίκη», αναφέρεται στην έκθεση, αντίγραφο της οποίας είδε το Reuters.

Είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) έλαβε εντολή να εξετάσει το ιστορικό δικαιωμάτων ενός από τα λεγόμενα μέλη του "P5", τα οποία κατέχουν μόνιμες έδρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top