ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με δημοσκόπηση θα λυθεί ο συναγερμικός γρίφος της Λευκωσίας

Με δημοσκόπηση θα λυθεί ο συναγερμικός γρίφος της Λευκωσίας

Αποφασισμένη να μην ρισκάρει στις δημοτικές εκλογές εμφανίζεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ και οι επιλογές για τους υποψήφιους για προβεβλημένες θέσεις θα γίνουν με πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα παραγνωριστεί η βούληση των μελών και ψηφοφόρων της παράταξης.

Ειδικά για τον μεγάλο Δήμο της πρωτεύουσας ο οποίος πλέον αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, εξ αιτίας της συνένωσης με την Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Αγλαντζιά, ο γόρδιος δεσμός για τον υποψήφιο για το χρίσμα θα λυθεί μέσα από την έρευνα κοινής γνώμης, η οποία θα αρχίσει να τρέχει μόλις γίνουν γνωστά τα ονόματα των ενδιαφερομένων. Προς το παρόν επισήμως ενδιαφέρον για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου του ΔΗΣΥ έχει εκδηλώσει δημοσίως ο νεαρός δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου. Το όνομα του Κωνσταντίνου παίζει και για το αξίωμα του αντιδημάρχου σε περίπτωση που δεν προκριθεί για τη δημαρχία. Ενδιαφέρον για το χρίσμα φαίνεται να εκδηλώνει και ο νυν δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκκας. Νατάσα Πηλείδου και Νίκος Νουρής είναι τα δύο άλλα ονόματα που ακούγονται στην Πινδάρου αλλά προς το παρόν όλα είναι ανοικτά. Η επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Στη λύση της δημοσκόπησης ενδεχομένως να καταφύγει ο ΔΗΣΥ και για τον επίσης μεγάλο Δήμο Στροβόλου, όπου προαλείφεται ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος εξελέγη ως αντάρτης, κόντρα στον υποψήφιο του κόμματος. Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους διατηρεί ερείσματα στο ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ, η οποία ωστόσο, προωθεί τον Χρίστο Τσίγγη, ο οποίος έχει διασυνδέσεις και στον ΔΗΣΥ. Συνεπώς, η εκλεξιμότητα, όπως θα καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις, θα είναι ένα από τα κυρίαρχα κριτήρια που θα γίνουν την πλάστιγγα των αποφάσεων.

Για τη θέση του πανίσχυρου προέδρου του επαρχιακού οργανισμού αυτοδιοίκησης, φαίνεται να έχει σαφέστατο προβάδισμα στον ΔΗΣΥ η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, ο οποίος αναμένεται ότι θα έχει και τη στήριξη του ΔΗΚΟ.

Από πλευράς ΑΚΕΛ δεν υπάρχει ακόμη κάποια εξέλιξη, εν αναμονή της απόφασης του Αχιλλέα Δημητριάδη κατά πόσον θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Λευκωσίας, τον οποίο υπηρέτησε επί τρεις δεκαετίες ο πατέρας του, Λέλλος. Ο Αχιλλέας Δημητριάδης ζήτησε από το ΑΚΕΛ λίγο χρόνο να το σκεφθεί και να διαβουλευθεί με συνεργάτες του, ενώ αναμένεται ότι θα τρέξει και δημοσκόπηση για να δει εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ένα τέτοιο εγχείρημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top