ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άτομα με νοητική αναπηρία εργάζονται σε καφετέρια και ζαχαροπλαστείο - «Ζωντανό παράδειγμα ενσωμάτωσης» - Όσα είπε η Υφυπουργός

Άτομα με νοητική αναπηρία εργάζονται σε καφετέρια και ζαχαροπλαστείο - «Ζωντανό παράδειγμα ενσωμάτωσης» - Όσα είπε η Υφυπουργός

Ζωντανό παράδειγμα πώς τα άτομα με νοητική αναπηρία μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και να εργάζονται προσφέροντας με τον δικό τους τρόπο, είναι η καφετερία “The View” και το Ζαχαροπλαστείο “Πες το με ένα γλυκό” στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Ένα πρότυπο κοινωνίας που αγκαλιάζει, στηρίζει και δεν διαχωρίζει τα άτομα με νοητική αναπηρία.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι οποίες αναδείχθηκάν περισσότερο με την επίσκεψη της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κ.Μαριλένα Ευαγγέλου, την Τρίτη στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, στο Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης «Ακτίδα», στην Κατοικία Λήδρα και στην Κατοικία Κύκκος που στεγάζονται στο συγκρότημα Στέγης Άγιος Χριστόφορος.

Η Υφυπουργός , όπως ανέφερε, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται. «Παρακολούθησα με ιδιαίτερη συγκίνηση το σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι του Ιδρύματος. Είδα τη χαρά στο πρόσωπο τους, αλλά και την περηφάνεια στα πρόσωπα των εκπαιδευτών τους. Είναι προφανές ότι εδώ γίνεται μια αξιόλογη δουλειά και τους αξίζουν συγχαρητήρια»

Πρόσθεσε ότι στο ζαχαροπλαστείο και στην καφετέρια του Ιδρύματος γίνεται πολύ σημαντική δουλειά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Mέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας είναι η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες με διάφορους τρόπους. Η καφετερία “The View” και το Ζαχαροπλαστείο “Πες το με ένα γλυκό”, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς τα άτομα με νοητική αναπηρία μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους. Ναι, μπορούν να εργαστούν, όπως βλέπετε στην καφετέρια και στο ζαχαροπλαστείο και έχω να πω ότι κάνουν εκπληκτική δουλειά. Και με την ευκαιρία απευθύνω ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την καφετερία, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, και να δοκιμάσουν τα γλυκά και τα αλμυρά του ζαχαροπλαστείου, το οποίο δέχεται και παραγγελίες»

Εν συνεχεία σε επίσκεψη της η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό «Ακτίδα» και το πρωτοποριακό του έργο, αφού είναι το μοναδικό στο είδος του, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη τόσο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με αυτισμό, όσο και στις οικογένειές τους.

Μέσα από κατ’ οίκον επισκέψεις από εκπαιδευτές πρόσθεσε, στοχεύει στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη διευκόλυνση και καθοδήγηση των οικογενειών.

Επιπρόσθετα η Υφυπουργός τόνισε  τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των κατοικιων «Λήδρα» και «Κύκκος», αφού ως δομές 24ωρης φροντίδας ατόμων με πιο σοβαρή νοητική αναπηρία, παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, αλλά και καθοδήγηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top