LIKE ONLINE

Δραματική διάσωση οδηγού κατά τη διάρκεια πλημμύρας στις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο που κόβει την ανάσα

Δραματική διάσωση οδηγού κατά τη διάρκεια πλημμύρας στις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο που κόβει την ανάσα

Στο φως ήρθε βίντεο που κόβει την ανάσα από την Ατλάντα των ΗΠΑ. Στις εικόνες, βλέπουμε αστυνομικούς να σώζουν παγιδευμένο οδηγό μετά από έντονες βροχοπτώσεις και σφοδρές πλημμύρες.

Η αστυνομία αλλά και ένας πυροσβέστης διέσωσαν τον εγκλωβισμένο στο αυτοκίνητό του, κατά τη διάρκεια σφοδρής πλημμύρας. Η δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε από την κάμερα που έφερε πάνω του ένας από τους αστυνομικούς.

Το τηλεφωνικό κέντρο 911 της πόλης πλημμύρισε από κλήσεις έκτακτης ανάγκης σχετιζόμενες με τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της Ατλάντα, μετά την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε σε όλη την περιοχή και την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Σύμφωνα με το wsbtv ένας αστυνομικός στην οδό Peachtree κοντά στα κεντρικά γραφεία δημόσιας ασφάλειας της Ατλάντα, αντιμετώπισε μεγάλες πλημμύρες ενώ, στο σημείο, είδε ένα σχεδόν βυθισμένο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, ο αστυνομικός έσπευσε προς το όχημα, όπου ήδη βρισκόταν ένας πυροσβέστης και προσπαθούσε να σώσει τον παγιδευμένο οδηγό που κινδύνευε να πνιγεί.

«Τον άκουσα να φωνάζει»

«Αρχικά, όταν είδα για πρώτη φορά το αυτοκίνητο, δεν γνώριζα ότι υπήρχε ένας επιβάτης εκεί μέχρι που άκουσα ένα άτομο να φωνάζει», είπε ο Ραγιάντο Μπράιαν. Ο αστυνομικός πρόσθεσε, «τότε κατάλαβα ότι ήταν κάποιος στο αυτοκίνητο».

Η στάθμη των νερών είχε ανέβει τόσο που το όχημα είχε αρχίσει να επιπλέει ενώ το μπροστινό μέρος του ήταν βυθισμένο. Οι δύο διασώστες έσπασαν το παράθυρο του οδηγού και κατάφεραν να τραβήξουν τον άνδρα από το όχημα και να τον βοηθήσουν να φτάσει σε ασφαλές σημείο.

«Λοιπόν, λίγες μόνο στιγμές μετά το σπάσιμο του παραθύρου, νομίζω ότι ο πρωταρχικός στόχος ήταν να βγάλουμε τον οδηγό από το όχημα», είπε ο Terrance Simon, της πυροσβεστικής. «Τον είχε ήδη κατακλύσει το νερό που βρισκόταν μέσα στο όχημα και ήταν εκεί για περισσότερα από 12 λεπτά. Και αυτά είναι πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά».Όπως τόνισε, «το νερό ήταν στην πραγματικότητα μέχρι το στήθος μου και καταφέραμε να μεταφέρουμε το αυτοκίνητο σε μία περιοχή όπου η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη». Οι εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη προκλήθηκαν μετά τη σχεδόν δίωρη καταιγίδα που «χτύπησε» το κέντρο της Ατλάντα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top