ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις οι συντεχνίες στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ - Ο λόγος

Εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις οι συντεχνίες στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ - Ο λόγος

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε κοινή συνάντηση τους την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, αξιολόγησαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με τις διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σχετικά με τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό του ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωσή τους «οι Συντεχνίες κρίνουν ότι κατά τα δύο χρόνια διαβουλεύσεων ο Οργανισμός τηρεί απαξιωτική στάση προς το προσωπικό που απασχολεί και προς το συνδικαλιστικό κίνημα, επιδεικνύοντας κωλυσιεργία και παρελκυστική πολιτική, ενώ παρουσιάζεται ανακόλουθος στις κατά καιρούς δεσμεύσεις του τόσο προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και προς τους αρμόδιους κρατικούς αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2023, κατόπιν παρέμβασης του τέως Υπουργού Υγείας κ. Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Δρ. Γιαννάκη, συστάθηκε τεχνική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ και όλων των Συνδικαλιστικών φορέων όπου εξέτασε το θέμα της μισθολογικής ανέλιξης των εργαζομένων.

Η διοίκηση του ΟΚΥπΥ αρνείται για ακόμη μία φορά να συζητήσει τα πορίσματα της τεχνικής επιτροπής και αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί επί του ζητήματος αρχής αν αποδέχεται τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης συμβατής με τους όρους εργοδότησης στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Περαιτέρω, η στάση αυτή του ΟΚΥπΥ ενός οργανισμού δημοσίου δικαίου, βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με τα θέσμια που ρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και ορίζουν τους όρους εργασίας σε όλους τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου, αλλά και την εξαγγελθείσα πολιτική και δέσμευση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για επέκταση του ποσοστού των εργαζομένων που καλύπτονται και προστατεύονται από συλλογικές συμβάσεις.

Ενόψει των πιο πάνω, οι Συντεχνίες αποφάσισαν όπως προχωρήσουν στη λήψη απεργιακών μέτρων στις 25 Οκτωβρίου 2023. Προς τούτο θα δρομολογηθούν κοινές κατά τόπους γενικές συνελεύσεις όλων των μελών τους που εργάζονται στα κρατικά νοσηλευτήρια και κεντρικά γραφεία του οργανισμού, δηλαδή εργαζόμενους με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ, αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους, αποσπασμένους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου και ωρομίσθιο προσωπικό με στόχο την ενημέρωση και τον καθορισμό της έκτασης των απεργιακών κινητοποιήσεων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top