ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Στόχος η επίλυση προβλημάτων σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο»

Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Στόχος η επίλυση προβλημάτων σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο»

«Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα προβλήματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πνεύμα της συμμαχίας», αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας σχολιάζοντας τη συμφωνία για συναντήσεις για τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υποστηρίζει ακόμη ότι η κυριαρχική ισότητα των Τ/κ είναι εκ των ων ουκ άνευ για την Τουρκία.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρκ ανέφερε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που αναπτύχθηκε πρόσφατα με τη γείτονά μας Ελλάδα».

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου μας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών χθες το βράδυ (20 Σεπτεμβρίου), συμφωνήθηκε ότι οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο», είπε.

«Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα προβλήματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πνεύμα της συμμαχίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην Κύπρο, όπου εντασσόμαστε στο πλαίσιο των Συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας και η οποία αποτελεί εθνική μας υπόθεση, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό όλες τις συνθήκες και ότι η επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους, που αποτελούν κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, είναι εκ των ων ουκ άνευ για εμάς».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top