Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εν αναμονή της αναλογιστικής μελέτης για το πέναλτι 12% στις συντάξεις το Υπ. Εργασίας - Πότε αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις

Εν αναμονή της αναλογιστικής μελέτης για το πέναλτι 12% στις συντάξεις το Υπ. Εργασίας - Πότε αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις

Εν αναμονή της αναλογιστικής μελέτης, η οποία και θα καταδείξει κατά πόσον θα μπορούν να δοθούν κάποιες εξαιρέσεις, υπό προϋποθέσεις, σε εργαζομένους να αφυπηρετούν και να συνταξιοδοτούνται πριν το 65ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς το πέναλτι του 12%, τελεί ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η αναλογιστική μελέτη αναμένεται να κατατεθεί στον Υπουργό Εργασίας περί τα τέλη του μήνα. Ο κ. Παναγιώτου αφού τη μελετήσει με τους συνεργάτες του και τους τεχνοκράτες του Υπουργείου, θα διαμορφώσει την θέση της Κυβέρνησης, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί ενώπιον των κοινωνικών εταίρων στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για συζήτηση.

Αφότου ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους και ληφθούν υπόψη οι θέσεις όλων των εμπλεκομένων, θα διαμορφωθεί σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο και θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και ακολούθως θα αποσταλεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες να τροχιοδρομηθούν όλες οι απαραίτητες εξελίξεις, προκειμένου, εάν αυτό καταστεί εφικτό, το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο και να κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου, ούτως ώστε πριν το τέλος της χρονιάς να ψηφιστεί. Εάν αυτό, ωστόσο, πρακτικά είναι αδύνατον, τότε η ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως αυτό τελικά θα διαμορφωθεί, αναμένεται εντός του 2024.

Αντικειμενικό κριτήριο οι ασφαλιστικές μονάδες

Πάντως, όπως ανέφερε στο ThemaOnline πηγή του Υπουργείου Εργασίας, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κανένας συνταξιούχος δεν μπορεί να αφυπηρετήσει πριν τα 65 χρόνια χωρίς την αναλογιστική μείωση, τονίζοντας ότι «βάσει των δυνατοτήτων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και χωρίς να απαιτείται η αύξηση των εισφορών ή να απειλείται η βιωσιμότητα του, θα αξιολογηθεί εάν μπορούν κάποιοι εργαζόμενοι να εξαιρεθούν από την αναλογιστική μείωση της σύνταξής του σε περίπτωση που αφυπηρετήσουν πριν τα 65 χρόνια».

«Ένα αντικειμενικό κριτήριο που τίθεται και σε άλλες χώρες, είναι η έκταση των χρόνων που εισέφερε κάποιος στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δηλαδή οι ασφαλιστικές μονάδες και αυτό αναμένεται να είναι το βασικό σημείο αναφοράς που θα χρησιμοποιηθεί», επεσήμανε υπογραμμίζοντας ότι «το πόσοι τελικά, ωστόσο, θα επωφεληθούν από την όποια αλλαγή στο συνταξιοδοτικό, θα διαφανεί μέσα από την αναλογιστική μελέτη».

«Όσες δυνατότητες υπάρχουν για να βοηθήσουμε τον κόσμο να έχει πιο καλές απολαβές, θα τις αξιοποιήσουμε, φτάνει να μην τίθεται από τη μία σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από την άλλη να μην χρειαστεί η αύξηση των εισφορών στο Ταμείο», τόνισε η πηγή του Υπουργείου Εργασίας στην ιστοσελίδα μας, σημειώνοντας ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις επί του θέματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε εν κινήσει σχολικό λεωφορείο στη Λευκωσία - Σώοι όλοι οι μαθητές - Δείτε φωτογραφίες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έληξε η εκεχειρία - Ξεκίνησαν ξανά οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας

Μηδενικό ΦΠΑ στα κρέατα από σήμερα (1/12) - Ποια εξαιρούνται και πού κατεγράφη 1 ευρώ αύξηση

Συννεφιασμένο σκηνικό με ομίχλη - Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

«Blackout challenge» σε δημοτικό σχολείο - 8χρονη μαθήτρια στην Ελλάδα κινδύνεψε να χάσει τη ζωή τηςTα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Tα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Όταν τον περασμένο Οκτώβρη υπογραφόταν το κείμενο συναντίληψης για τη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μεγάλο μέρος της πολιτικής σκηνής του τόπου, θεώρησε ότι το θέμα έληξε με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Σύντομα διαπιστώθηκε το αυτονόητο. Ότι η Τουρκία ποτέ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top