ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινητόδρομου και πήγε στην αντίθετη πλευρά ο Πέτρος Ελευθερίου - Έτσι έγινε το διπλό θανατηφόρο

Πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινητόδρομου και πήγε στην αντίθετη πλευρά ο Πέτρος Ελευθερίου - Έτσι έγινε το διπλό θανατηφόρο

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Αστυνομία και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για τον θάνατο του Πέτρου Ελευθερίου, 50 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 15 και 13 χρονών, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής, εν ώρα καθήκοντος.

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι «λίγο πριν από τις 19.40 το βράδυ της Παρασκευής λήφθηκε πληροφορία ότι πεζό πρόσωπο βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Αγία Νάπα προς Ριζοελιά. Ανταποκρίθηκαν τρία μέλη της Αστυνομίας, δύο μοτοσικλετιστές του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, που βρίσκονταν στην περιοχή και περίπολο με ένα μέλος της Δύναμης από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης».

Πρόσθεσε πως «όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν ένα άτομο να βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο και ο δρόμος ανακόπηκε, ώστε να μπορέσουν να το περιορίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το πρόσωπο αυτό φαίνεται να συμπεριφερόταν παράξενα και πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινητόδρομου και πήγε στην αντίθετη πλευρά».

Ανέφερε ακόμα ότι "το μέλος της Αστυνομίας, που βρισκόταν με το όχημα ανταποκρίθηκε άμεσα, μετέβηκε στην αντίθετη πλευρά κυκλοφορίας, δηλαδή στην κατεύθυνση από Ριζοελιά προς Αγία Νάπα, ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν οι μοτοσικλετιστές. Φαίνεται ότι σε κάποιο σημείο του δρόμου το μέλος της Αστυνομίας στάθμευσε το περιπολικό με αναμμένους τους φάρους και φαίνεται προσπάθησε να περιορίσει το άτομο, ώστε να τον μεταφέρει με ασφάλεια, εξωτερικά του δρόμου".

Φαίνεται, συνέχισε, "όχημα που διερχόταν στον αυτοκινητόδρομο, τύπου SUV, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τόσο το μέλος της Αστυνομίας όσο και το άλλο πρόσωπο. Ο συνάδελφος φαίνεται να έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ το άλλο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου απεβίωσε μετά από λίγη ώρα».

Σημείωσε επίσης ότι «η σκηνή αποκλείστηκε, ο αυτοκινητόδρομος ανακόπηκε για κάποιο χρονικό διάστημα, έγιναν εξετάσεις και λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τόσο από την Τροχαία Λάρνακας και την Τροχαία Αρχηγείου, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διπλή θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση. Εξετάσεις έγιναν επίσης και από εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ τη σκηνή επισκέφθηκε και ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ακόμα ότι «στον οδηγό του οχήματος διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ και άλκοτεστ και φαίνεται ότι η ένδειξη ήταν αρνητική. Ο οδηγός έχει δώσει κατάθεση και αύριο Κυριακή στις 8 το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή στις σορούς των δύο προσώπων».

Αναφερόμενος στον αστυνομικού που έχασε τη ζωή του, ο κ. Ανδρέου είπε πως «πρόκειται για ένα ευσυνείδητο μέλος της Αστυνομίας, 50 ετών, οικογενειάρχη, που στην προσπάθεια του να διασώσει ένα πρόσωπο, έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Λόγω του χαμού του 50χρονου η Αστυνομία αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος, ενώ οι σημαίες σε όλα τα κτίρια της Δύναμης, θα κυματίζουν μεσιστίες για τρεις μέρες».

Αναφορικά με τον δεύτερο νεκρό, είπε πως «πρόκειται για άτομο ηλικίας 48 ετών και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ταυτοποιηθεί».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top