LIKE ONLINE

Αποφασίσατε να αποκτήσετε μικρό γατάκι; Τι πρέπει να προμηθευτείτε για την άνετη διαμονή του στο σπίτι σας

Αποφασίσατε να αποκτήσετε μικρό γατάκι; Τι πρέπει να προμηθευτείτε για την άνετη διαμονή του στο σπίτι σας

Μια μικρή ή μεγαλύτερη γατούλα έρχεται να μείνει μαζί σας στο σπίτι σας; Πριν το πάρετε απόφαση φροντίστε για τα απαραίτητα.

Αμμολεκάνη

Το πρώτο και κυριότερο αντικείμενο που πρέπει να αγοράσετε από το pet shop είναι η αμμολεκάνη. Δεν μπορείτε να φέρετε την γάτα σας στο νέο της σπίτι χωρίς να έχει έναν χώρο να πηγαίνει τουαλέτα.Αναζητήστε μια άνετη αμμολεκάνη για να χρησιμοποιεί το γατάκι σας και τοποθετήστε την σε ένα σημείο εμφανές και ήσυχο. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και να ανανεώνετε την άμμο συχνά.

Γατοτροφή

Βεβαιωθείτε ότι η γατοτροφή που θα επιλέξετε είναι ιδανική για το στάδιο της ηλικίας της γάτας σας, αλλά και κατάλληλη για αυτήν αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αλλεργία. Ανεξάρτητα από την ηλικία της γάτας σας, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα επιλέξετε υγρή ή ξηρά τροφή.

Η μεν υγρή τροφή, είναι πιο κοντά στη φυσική διατροφή της γάτας και αν πρόκειται να υιοθετήσετε μωρό γατάκι θα σας είναι πιο εύκολη η μετάβαση από το γάλα στην γατοτροφή, αλλά είναι πιο ακριβή και δύσκολη στην αποθήκευση καθώς μπορεί εύκολα να χαλάσει αν για παράδειγμα την ξεχάσετε εκτός ψυγείου ενώ έχει ανοιχτεί. Η δε ξηρά, μπορεί να είναι πιο προσιτή οικονομικά και αποθηκεύεται εύκολα, αλλά μπορεί να μην την προτιμάει.

Κλουβί μεταφοράς

Το κλουβί μεταφοράς θα σας χρειαστεί και όταν μεταφέρετε το γατάκι σας από το μέρος που βρίσκεται (σπίτι, καταφύγιο), αλλά και από το σπίτι σας σε κάποια επίσκεψη εκτός (κτηνιατρείο, άλλο σπίτι). Η γατούλα σας στο κλουβάκι θα είναι ασφαλής ακόμα και για τις πιο κοντινές αποστάσεις. Επιλέξτε ένα κλουβί μεταφοράς που να ταιριάζει στις ανάγκες σας και βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο και ανθεκτικό.

Κρεβατάκι

Αν και η αλήθεια είναι ότι οι γάτες επιλέγουν να κοιμούνται στα πιο περίεργα σημεία και μπορεί να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ, θα πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση στο κρεβατάκι της όποτε θέλει να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί. Μπορείτε να το τοποθετήστε κοντά σε ένα παράθυρο ή σε ένα υπερυψωμένο σημείο καθώς είναι αρκετά περίεργα πλάσματα και τους αρέσει να περιεργάζονται τον κόσμο από ψηλά.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top