Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο Ξενοφών Καλλής - Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ανεύρεση των αγνοουμένων

Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο Ξενοφών Καλλής - Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ανεύρεση των αγνοουμένων

Ο Ξενοφών Καλλής, από το Δάλι, εργάστηκε ακούραστα και αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ανεύρεση των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αλλά και για τους αγνοούμενους της περιόδου 1963 -64 και 1955 - 59. Ήταν στο πλευρό των οικογενειών των αγνοουμένων και με τον ειλικρινή και ευθύ του χαρακτήρα τύγχανε σεβασμού και αποδοχής και από τους Τουρκοκύπριους, γεγονός το οποίο οδήγησε στην άντληση σημαντικών πληροφοριών για την υπόθεση των αγνοουμένων.

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Λονδίνο, χειριζόταν άριστα την αγγλική γλώσσα και έχει αφήσει τεράστιο γραπτό έργο στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκθέσεων και λεπτομερών καταγραφών για το Κυπριακό και τις ανθρωπιστικές πτυχές του.

Ο Ξενοφών Καλλής διετέλεσε σύμβουλος του Ελληνοκύπριου Εκπροσώπου στη Διερευνητική επιτροπή των Αγνοουμένων και εσχάτως σύμβουλος του Προεδρικού Επιτρόπου για ανθρωπιστικά θέματα.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι ισορροπίες, τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, οι «καθαρές θέσεις» και το παρασκήνιο που ήδη γράφει το 2028

Οι ισορροπίες, τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, οι «καθαρές θέσεις» και το παρασκήνιο που ήδη γράφει το 2028

Η παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη-δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου- για την ανάγκη ξεκάθαρων ιδεολογικοπολιτικών θέσεων, δεν πέρασε απαρατήρητη στα πολιτικά επιτελεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE