ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

«Παλεύουμε για ασφαλιστική κάλυψη των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Σώματος ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ Λουκάς Χρίστου,με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 50χρονου αστυφύλακα Πέτρου Ελευθερίου.

«Το κράτος διώκει ιδιώτες εργοδότες όταν διαπιστώσει ανασφάλιστους εργαζόμενους, ενώ το ίδιο παραβιάζει τις σχετικές νομοθεσίες», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «σε συνάντηση που είχε η ηγεσία της συντεχνίας με την τέως Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι είναι προτιμότερο να καταβάλλονται αποζημιώσεις για ευθύνη εργοδότη όταν συμβεί κάτι, παρά να δίνεται ετησίως μεγάλο χρηματικό ποσό για ασφάλιση αστυνομικών και πυροσβεστών»

«Απαράδεκτο κατ’ εμάς. Δεν είμαστε επαίτες. Τα Σώματα δεν περιμένουν την ελεημοσύνη του εκάστοτε Υπουργικού Συμβουλίου να αποφασίσει τι θα προσφέρει σε μια οικογένεια. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη ώστε να υπάρχουν σωστά εργασιακά δεδομένα», πρόσθεσε.

Ο κύριος Χρίστου είπε ότι «από το 2000 μέχρι το 2023 τέσσερις αστυνομικοί και έξι πυροσβέστες «έπεσαν» στο καθήκον και ότι όλοι έλαβαν μεταθανάτιες προαγωγές επ΄ανθραγαθία και στηρίχθηκαν οικονομικά οι οικογένειες τους»

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Σώματος ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποστελέγχωσης.

«Δεν μπορεί να εργάζονται σε ένα σταθμό και ειδικά στα περίχωρα των Πόλεων 1-2 αστυνομικοί. Συγκεκριμένα για την περίπτωση στην οποία ήταν ο συνάδελφος ο Πέτρος στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, βρίσκονταν σε υπηρεσία μόνο τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου του 50χρονου»

«Τα περίπολα πρέπει να είναι στελεχωμένα με 2 ή περισσότερα μέλη. Δεν γίνεται να υπάρχει μόνο ένας συνάδελφος και να πρέπει να ανταποκριθεί μόνος του σε ένα περιστατικό. Στον σταθμό της Ορόκλινης υπήρχαν κρατούμενοι, πολίτες από τους οποίους λαμβάνονταν καταθέσεις και βγήκε και το συγκεκριμένο περιστατικό. Ήταν 2 αστυνομικοί, ο συνάδελφος ο Πέτρος και μία δόκιμη αστυνομικός», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, κύριος Χρίστου κατήγγειλε επίσης ότι η Αστυνομία δεν έχει καταρτίσει πρωτόκολλο διαχείρισης για επείγοντα περιστατικά στον αυτοκινητόδρομο.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top