Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε κλήση για πυρκαγιά (15:28) ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα σε περιοχή παρά τη Κοινότητα Άλασσας Επαρχίας Λεμεσού και κατευθύνεται Βορειοανατολικά.

Για την πυρκαγιά εργάζονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις από Πυροσβεστική Υπηρεσία (Λεμεσού, Λάρνακας, Λευκωσίας, ΕΜΑΚ και Πάφο), Τμήμα Δασών, Υπηρεσία Θήρας, Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού Οργανωμένα Εθελοντικά Σύνολα, Support Cy).

Ανταποκρίνεται επίσης και η Πολιτική Άμυνα.  Οι ομάδες ενισχύονται από όλες τις Υπηρεσίες Επιπρόσθετα έχουμε εφαρμόσει το ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ με συνολικά επτά εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή και είναι εκτός ελέγχου. Στη πυρκαγιά για συντονισμό ο Επαρχιακός Λεμεσού ως επίσης και ο Αρχιπύραρχος Π.Υ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (18:05), έχει εγκαταστάθει στην πυρκαγιά προωθημένο κέντρο ελέγχου. Η πυρκαγιά έχει διαχωριστεί σε τομείς ευθύνης. Το βορειοανατολικό μέρος διαχειρίζεται η Π.Υ και το βορειοδυτικό το Τμήμα Δασών. Υπάρχει ενεργό μέτωπο σε βουνοκορφή και γίνονται συνεχείς ρίψεις από εναέρια μέσα για καταστολή του. Παρατάχθηκαν δυνάμεις για προστασία μεμονωμένων κατοικιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE