ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ηλεκτρίζουν» οι λογαριασμοί της ΑΗΚ - Έρχεται κι’ άλλη αύξηση - Που οφείλεται

«Ηλεκτρίζουν» οι λογαριασμοί της ΑΗΚ - Έρχεται κι’ άλλη αύξηση - Που οφείλεται

«Ηλεκτροπληξία» συνεχίζει να προκαλεί η τιμή ρεύματος στην Κύπρο, με τους λογαριασμούς να είναι κάθε δίμηνο «φουσκωμένοι» και τους καταναλωτές να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν.

Δυστυχώς η κατάσταση έρχεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη αφού σύντομα αναμένεται να καταγραφεί νέα αύξηση στην τιμή του ρεύματος.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Δημήτρης Ναθαναήλ, ανέφερε ότι εξαρτάται από το πώς θα κινηθούν οι τιμές των καύσιμων.

«Η τιμή του ρεύματος αν θα αλλάξει, θα αλλάξει μόνο όσο αφορά στην τιμή των καυσίμων επειδή οι βασικές τιμές των διατιμήσεων δεν έχουν αλλάξει, λόγω και της πρόσφατης απόφασης της ΡΑΕΚ να μην εγκρίνει αυτές τις νέες διατιμήσεις. Αν όμως θα υπάρξει ανοδική τάση στις τιμές των καυσίμων, κάτι που ήδη παρατηρείται, τότε θα ακολουθήσουν και οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και συνεπώς και αύξηση στον λογαριασμό της ΑΗΚ», επεσήμανε ο κ. Ναθαναήλ, τονίζοντας ότι τις τελικές τιμές αναμένεται να είναι διαθέσιμες περί τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Ναθαναήλ, αυτή την στιγμή βλέπουμε ότι υπάρχει μια ανοδική τάση στα καύσιμα, οπότε αναμένεται να επηρεαστεί και ο λογαριασμός του ρεύματος, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε πιο βαθμό.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ναθαναήλ αναφέρθηκε στην δυνατότητα διακανονισμού για την πληρωμή του λογαριασμού στην ΑΗΚ από πλευράς του πελάτη.

«Αν υπάρχει ανάγκη για διακανονισμό, ο πελάτης μπορεί να περάσει από τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ για να μιλήσουν με λειτουργό εξυπηρέτησης, φτάνει να έχει μαζί του τον λογαριασμό του ρεύματος και την ταυτότητα του», σημείωσε.

Αναφορικά με το σχέδιο εξόφλησης λογαριασμού με μηνιαίες δόσεις που προσφέρει η ΑΗΚ, όσοι πελάτες το επιλέξουν μπορούν να πληρώνουν μηνιαία τον λογαριασμό του ρεύματος αντί κάθε διμηνία.

«Με αυτό έχεις το πλεονέκτημα ότι ξέρεις τι ποσό δίνεις κάθε μήνα και συνήθως βοηθά γενικά και στα οικονομικά μιας οικογένειας», είπε καταληκτικά ο κ. Ναθαναήλ.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο εξόφλησης λογαριασμού με μηνιαίες δόσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top