ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Λεηλάτησαν» καταστήματα στη Φιλαδέλφεια μετά από διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: «Λεηλάτησαν» καταστήματα στη Φιλαδέλφεια μετά από διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον δεκαπέντε νέοι συνελήφθησαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη στη Φιλαδέλφια, στις ανατολικές ΗΠΑ, με αφορμή «λεηλασίες» καταστημάτων στο κέντρο της πόλης έπειτα από μια ειρηνική διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας.

«Αυτό που συνέβη απόψε είναι ότι μια συμμορία καιροσκόπων εγκληματιών επωφελήθηκε από την κατάσταση και επιχείρησε να καταστρέψει την πόλη μας» είπε ο αστυνομικός διευθυντής Τζον Στάνφορντ μιλώντας τη νύχτα σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Το κανάλι CBS και ο αστυνομικός έκαναν λόγο για «λεηλασίες» από ομάδες «νέων» που έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στο κέντρο της Φιλαδέλφειας μετά τις 20.00 τοπική ώρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Στάνφορντ είπε ότι έχουν γίνει «15 με 20 συλλήψεις» και δεσμεύτηκε ότι η αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες.


Αργά το βράδυ της Τρίτης στη Φιλαδέλφεια οργανώθηκε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αφού μια δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος ενός αστυνομικού ο οποίος σκότωσε έναν οδηγό αυτοκινήτου τον Αύγουστο. Ο εισαγγελέας Λάρι Κράσνερ είχε ασκήσει δίωξη στον αστυνομικό Μαρκ Ντάιαλ, 27 ετών, για «ανθρωποκτονία» του Έντι Ιριζάρι, 27 ετών. Ο Στάνφορντ υπογράμμισε ότι οι λεηλασίες δεν είχαν «καμία σχέση» με τη διαδήλωση για την υπόθεση του Ιριζάρι.

Ο εισαγγελέας Κράσνερ άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απαλλάχθηκε ο αστυνομικός Ντάιαλ και υποσχέθηκε ότι θα ασκήσει ξανά δίωξη στον κατηγορούμενο.

 
Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με σκληρές εικόνες που τραβήχτηκε από την κάμερα σώματος του Ντάιαλ. Δείχνει δύο αστυνομικούς στο όχημά τους να ακολουθούν εκείνο του Ιριζάρι. Τα δύο οχήματα σταματούν το ένα δίπλα στο άλλο και οι αστυνομικοί πλησιάζουν, με τα όπλα στο χέρι, την πόρτα του οδηγού στο αυτοκίνητο του Ιριζάρι.

Ακούγεται ένας άνδρας να βρίζει και να φωνάζει «θα σε πυροβολήσω» και έξι πυροβολισμοί στο τζάμι της πόρτας. Στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί ανοίγουν τις πόρτες του αυτοκινήτου και φαίνεται το αιμόφυρτο θύμα να ψυχορραγεί, στη θέση του οδηγού. Ο Ιριζάρι πέθανε λόγω «πολλαπλών τραυμάτων από σφαίρες» και ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «ανθρωποκτονία» από την εισαγγελία.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top