LIKE ONLINE

Έρχονται chatbots με… προσωπικότητα από την Meta - Πού θα χρησιμοποιούνται

Έρχονται chatbots με… προσωπικότητα από την Meta - Πού θα χρησιμοποιούνται

Είναι προγράμματα λογισμικού σχεδιασμένα για να εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες κυρίως για να αλληλεπιδρούν με χρήστες και κυρίως να συνομιλούν μαζί τους ακολουθώντας προκαθορισμένες σκαλέτες ερωτοαπαντήσεων.

Ονομάστηκαν chatbot και οι περισσότερες εταιρείες τα χρησιμοποιούν πλέον στις online επικοινωνίες με τους πελάτες τους.

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης αύξανε εδώ και καιρό την νοημοσύνη και τις ικανότητες των chatbots και έρχεται τώρα ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ, επιεκφαλής της Metα (Facebook, Instagram, WhatsApp, Threads), να ανακοινώσει ότι η εταιρεία του δημιούργησε chatbots που διαθέτουν προσωπικότητα. Σύμφωνα με τον Ζάκερμπεργκ κάθε ένα από αυτά τα ρομποτάκια θα έχει κάποιου είδους εξειδίκευση δηλαδή κάποιο θα μπορεί να συνομιλήσει για μαγειρική και συνταγές, κάποιο άλλο για ταξίδια ενώ θα υπάρχουν και ακόμη πιο εξειδικευμένα chatbot που θα μπορούν να συνομιλούν με τους χρήστες για προγραμματισμό, κωδικοποίηση και άλλα τεχνικά θέματα.

Μάλιστα η Metα συνεργάζεται με ένα πλήθος διάσημων καλλιτεχνών, τηλεαστέρων και αθλητών όπως ο Σνουπ Ντόγκ, η Κένταλ Τζένερ και ο Τόμ Μπρέιντι που θα δανείσουν την προσωπικότητα τους σε ορισμένα από τα νέα chatbots της εταιρείας έτσι ώστε να αλληλεπιδρούν μαζί τους οι θαυμαστές τους. Σε πρώτη φάση τα νέα chatbots θα λειτουργούν στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger.

O Ζάκερμπεργκ έκανε επίσης ανακοινώσεις για την νέα κάσκα εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, την Quest 3, με την οποία θέλει να κάνει το πρώτο βήμα προς τον στόχο που έχει θέσει για την μετατροπή της Metα σε μια εταιρεία που θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον κόσμο του Metaverse.

Προς το παρόν η αντικατάσταση του κυβερνοχώρου όπως τον γνωρίζουμε από τον εικονικό κόσμο του Metaverse δεν προχωρά με την ταχύτητα που ανέμεναν οι θιασώτες του Metaverse και με τα σημερινά δεδομένα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο αν τελικά συμβεί… Για αυτό τον λόγο οι επενδύσεις που γίνονται για το Metaverse χρειάζονται πολύ προσεκτικά σχεδιασμό. Η Metα που έχει στρέψει εκεί το βλέμμα είδε το τμήμα ανάπτυξης τεχνολογιών για το metaverse που έχει δημιουργήσει να καταγράφει ετήσιες ζημιές ύψους 21 δισ. δολαρίων. Παράλληλα ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε και ένα μοντέλο των έξυπνων γυαλιών που έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με την Ray-Ban.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top