LIKE ONLINE

Ρωσία: «Σπάει» τα ταμεία η ταινία «Barbie» στη Μόσχα - Παρά τις δυτικές κυρώσεις το φιλμ προβάλλεται παράνομα

Ρωσία: «Σπάει» τα ταμεία η ταινία «Barbie» στη Μόσχα - Παρά τις δυτικές κυρώσεις το φιλμ προβάλλεται παράνομα

Επισήμως, η ταινία «Barbie» δεν προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες στη Ρωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος του Κρεμλίνου για τον πόλεμο που έχει κηρύξει στην Ουκρανία. Ωστόσο, παντού υπάρχουν «παραθυράκια».

Κάποιοι παραβίασαν τις ισχύουσες απαγορεύσεις προβάλλοντας αντίγραφα της ταινίας Barbie «made in USA», που κάνει θραύση στη «μεγάλη οθόνη» σε πολλές δυτικές χώρες.

Όπως αναφέρει το BBC, αυτό που συμβαίνει στους κινηματογράφους που προβάλουν παράνομα την ταινία δεν περιγράφεται. Ρώσοι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, στέκονται στην ουρά με ιώβεια υπομονή για να προμηθευτούν ένα εισιτήριο.


Το περίεργο όμως είναι ότι, παρά τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος του Πούτιν και πολλών Ρώσων αξιωματούχων και ολιγαρχών, πολλοί πολίτες αγνοούν τα όσα τους απαγορεύει η Δύση, για να τιμωρήσει τον πρόεδρό τους, τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου που κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Αφότου ξεκίνησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, μια σειρά από στούντιο του Χόλιγουντ σταμάτησαν να προβάλουν τις ταινίες τους στη Ρωσία. Ωστόσο, μη εξουσιοδοτημένα αντίγραφα της ταινίας διαδίδονται και μεταγλωττίζονται στα ρωσικά, όπως αναφέρει το BBC.

Δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου ρωτάει έναν Ρώσο έξω από κινηματογράφο στη Μόσχα ποια ταινία έχει έρθει να δει. Ο ίδιος απαντά με χαμόγελο λέγοντας ότι πρόκειται για μία «μαύρη» ρωσική ταινία διάρκειας 15 λεπτών.

Για να αποφευχθούν προβλήματα αδειοδότησης, ορισμένοι κινηματογράφοι στη Ρωσία πωλούν εισιτήρια για ταινίες μικρού μήκους ενώ παράλληλα προβάλλουν την ταινία μεγάλου μήκους «Barbie».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι η ταινία «Barbie» «δεν ήταν σύμφωνη με τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρός μας για τη διατήρηση και την ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών ηθικών και πνευματικών αξιών».

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τι θέλουν να παρακολουθήσουν», λέει η Ρωσίδα Καρίνα προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι είναι καλό που οι ρωσικοί κινηματογράφοι μπορούν να προβάλουν αυτές τις ταινίες και στη χώρα μας».

«Πρέπει να είναι κανείς ανοιχτόμυαλος στις κουλτούρες των άλλων», επισημαίνει από την πλευρά της η Αλιόνα. «Ακόμα κι αν κάποιος δεν συμφωνεί με τα πρότυπα των άλλων, είναι υπέροχο να μπορεί να παρακολουθήσει αυτές τις ταινίες», προσθέτει.

Αντιθέτως, η Ρωσίδα βουλευτής - φερέφωνο του Πούτιν, Μαρία Μπουτίνα, θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό όταν πρόκειται για την «Barbie»: είτε πρόκειται για την κούκλα ή την ταινία...

«Μην παραβιάζετε το νόμο. Αυτή είναι η ερώτηση για τις κινηματογραφικές μας αίθουσες μας; Βεβαίως. Έχω υποβάλει πολλά αιτήματα στους κινηματογράφους ρωτώντας με ποια κριτήρια προβάλλουν την συγκεκριμένη ταινία», λέει η Μπουτίνα. «Μιλάμε για τη σημασία της τήρησης του νόμου... αλλά η Ρωσία δεν εισέβαλε στην Ουκρανία. Η Ρωσία σώζει την Ουκρανία», απαντά το «παπαγαλάκι» του Πούτιν επισημαίνοντας παράλληλα ότι το Κρεμλίνο «σώζει το Ντονμπάς».

Τα παραπάνω ακούγονται συχνά από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία στη Ρωσία. Χαρακτηρίζουν τη Ρωσία ως ειρηνοποιό χώρα, όχι ως φιλοπόλεμη. Υποστηρίζουν ότι η Αμερική, το ΝΑΤΟ, η Δύση είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να κηρύξουν τον πόλεμο στη Ρωσία. Είναι μια εναλλακτική πραγματικότητα που έχει σχεδιαστεί για να συσπειρώσει τους Ρώσους.

Εν μέσω της αυξανόμενης αντιπαράθεσης με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι ρωσικές αρχές φαίνονται αποφασισμένες να στρέψουν τους Ρώσους εναντίον της Δύσης.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, η ρωσική κρατική τηλεόραση βομβαρδίζει τους τηλεθεατές με μηνύματα ότι οι δυτικοί ηγέτες πρόκειται να καταστρέψουν τη Ρωσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ολοκαίνουργιο βιβλίο σύγχρονης ιστορίας για Ρώσους μαθητές Γυμνασίου (υποχρεωτικό για χρήση) υποστηρίζει ότι στόχος της Δύσης είναι «να διαμελίσει τη Ρωσία και να αναλάβει τον έλεγχο των φυσικών της πόρων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top